Κομοτηνή: Εμπρός λοιπόν όλοι μαζί…

12:53 24/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η φιλία και η συντροφικότητα επί Σκηνής. Η αφήγηση παραμυθιών με τίτλο «Εμπρός λοιπόν όλοι μαζί» του Ευγένιου Τριβιζά με πρωταγωνίστρια την Κούλα την Κατσικούλα με την κόκκινη κουκούλα και τον Άβυ το κουνάβι «έκλεψε» το χειροκρότημα. Φυσικά από αυτή την συνάντηση δεν λείπει και η Φιφίτσα η νυφίτσα…

Μια μαργαρίτα που λέει πάντα «σ’ αγαπώ»

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος με τον Κώστα Βοζίκη, την Ινώ Παπαδοπούλο και την μικρή Αννούλα

Τι δουλειά έχουν σε ένα θέατρο: Ένας παραμυθάς με πολλά πρόσωπα, ένας μουσικός με πολλά

χέρια, μια μαργαρίτα που λέει πάντα «σ’ αγαπώ» κι ένας μπουφές που κρύβει ένα μυστικό; Δύο ταλαντούχοι καλλιτέχνες, ο μουσικός Κωστής Βοζίκης και ο ηθοποιός Χρήστος Παπαδόπουλος αποδεικνύουν επί σκηνής ότι έχουν θέση όχι μόνο στο θέατρο, αλλά και στην καρδιά των μικρών παιδιών. Στην Κομοτηνή ήδη έχουν αποκτήσει τους φίλους τους, τους οποίους ταξίδεψαν στους μαγικούς κόσμους του Ευγένιου Τριβιζά, συνδυάζοντας παραδοσιακές αφηγηματικές τεχνικές, αυτοσχεδιασμό και σύγχρονα μουσικά μοτίβα, με το γλαφυρό ύφος, την εφευρετικότητα της γλώσσας αλλά και τη σπαρταριστή φαντασία του κοσμαγάπητου συγγραφέα προτείνοντας μια νέα διάσταση στον χώρο του σύγχρονου παραμυθιού.

«Τα παραμύθια χρειάζονται σε κάθε εποχή»

Το κοινό παρακολουθεί με αμείωτο ενδιαφέρονΟ Χρήστος Παπαδόπουλος με τον πατέρα και τη θεία του

H αφήγηση του Χρήστου Παπαδόπουλου είναι ζωηρή και παιχνιδιάρικη. Πηγαίο χιούμορ, αμεσότητα και επικοινωνία με το κοινό συνεχής. Τα παιδιά συμμετείχαν με το δικό τους τρόπο στη ροή της ιστορίας, συμμετείχαν στις αγωνίες των ηρώων και τελικά πανηγύρισαν μαζί τους το πάντα αίσιο τέλος του παραμυθιού. Μια ώρα με την Κούλα την Κατσικούλα με την κόκκινη κουκούλα. Τον Άβυ το κουνάβι και τη Φιφίτσα την νυφίτσα. «Το κοινό της Κομοτηνής ήταν υπέροχο» δηλώνει ο κος Βοζίκης σημειώνοντας ότι είναι η μοναδική ομάδα που ανεβάζει τα παραμύθια του Τριβιζά σε συνεργασία μαζί του. Είναι η εποχή των παραμυθιών; ρωτάμε τον κ. Βοζίκη «Τα παραμύθια χρειάζονται σε κάθε εποχή. Όλοι μεγαλώσαμε με τα παραμύθια, αλλάζει, ίσως, ο τρόπος γραψίματος ή ο τρόπος αφήγησης, αλλά το παραμύθι σαν κουλτούρα παραμένει.» Με την μουσική για το θέατρο ασχολείται από το 2008 έχοντας μια μόνιμη συνεργασία με τον Δαμιανό Κωνσταντινίδη, αλλά και με άλλους καλλιτέχνες. Ήδη έχει γράψει μουσική για είκοσι και πλέον παραστάσεις. «Η σύνθεση με πάρα πολλά όργανα με ενδιέφερε πάντα» δηλώνει σημειώνοντας ότι αυτό που προτάσσει η παράσταση το «Εμπρός λοιπόν όλοι μαζί» είναι απαραίτητο στην εποχή μας.

«Απλά χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον»

Ταλέντο και ζωντάνια επί ΣκηνήςΗ κα Δώρα Κάσσα Παπαδοπούλου, μητέρα του πρωταγωνιστή

Συγκινημένος που βρέθηκε στον τόπο του, στην Κομοτηνή. Αλλά και επειδή ανέβασε την παράσταση σε έναν γνώριμο κι αγαπημένο χώρο, αυτόν της Πολιτιστικής Κίνησης Ροδόπης ο Χρήστος Παπαδόπουλος έπαιξε με κέφι έχοντας βλέμματα αγαπημένων να «παρακολουθούν» τις κινήσεις του, αυτά της μητέρας του, της κας Δώρας Κάσσα, του πατέρα του, του κ. Αλέκου Παπαδόπουλου, της Αδερφής του Ινούς και της μικρής ανεψιάς του, της Αννούλας. «Πολλοί άνθρωποι σ’ αυτόν τον χώρο έβαλαν μεράκι, αγάπη και συλλογικότητα » δήλωσε ο Χρήστος Παπαδόπουλος μιλώντας για την Π/Κ σημειώνοντας πως ήταν μια απίστευτη εμπειρία το ανέβασμα της παράστασης σ’ αυτό το Στέκι Πολιτισμού και Δημιουργίας. «Το παραμύθι είναι εδώ, αντέχει, θα είναι πάντα δίπλα μας, γιατί δοξάζει την ομαδικότητα, την ομαδική δουλειά.» δηλώνει. Όσον αφορά στην αλληλεγγύη, που περνά ως μήνυμα στην παράσταση, ο ταλαντούχος Κομοτηναίος ηθοποιός σημειώνει «Λείπει! Νόμιζα πως όσο έρχονται δυσκολότερες καταστάσεις στην κοινωνία και στον κόσμο η αλληλεγγύη θα ήταν πιο επιτακτική σαν ανάγκη, αλλά τελικά υπάρχει διάσπαση, σχηματίζονται μικρότερες ομάδες, μικρότερα γκρουπ, ενώ απλά χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον. »
Φώτο:Ο Χρήστος Παπαδόπουλος, η οικογένειά του και ο Κώστας Βοζίκης Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα