Εξάρθρωσαν σπείρα απατεώνων στα Χανιά – εξαπατούσαν τηλεφωνικά ηλικιωμένους

11:32 25/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την άκρη του νήματος σε υποθέσεις εξαπάτησης και απόπειρας εξαπάτησης πολιτών στην Κρήτη από εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας τηλεφωνούσαν σε ανυποψίαστα θύματα και επικαλούμενα προβλήματα συγγενικών τους προσώπων τους ζητούσαν χρήματα για να τα βοηθήσουν, έπιασε η αστυνομία στα Χανιά.
Αστυνομικοί, σε οργανωμένη επιχείρηση, συνέλαβαν χθες επ’ αυτοφώρω μία 50χρονη γυναίκα

από τη Βουλγαρία την ώρα που παραλάμβανε 10.000 ευρώ από Χανιώτισσα, η οποία είχε προηγουμένως δεχθεί ανάλογο τηλεφώνημα. Τα χρήματα αποδόθηκαν στην παθούσα, ενώ στην κατοχή της Βουλγάρας βρέθηκε ακόμη πλήθος κοσμημάτων. Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη της συγκεκριμένης σπείρας ήταν οι δράστες δύο υποθέσεων απάτης και οκτώ ακόμη περιπτώσεων απόπειρας απάτης, ενώ επιχείρησαν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά που φτάνουν τις 300.000 ευρώ.
Η 50χρονη μαζί με δύο ακόμη άτομα, τα οποία αναζητούνται, φέρεται ότι μέσω τηλεφωνικών επικοινωνιών, εξαπατούσαν κυρίως ηλικιωμένα άτομα σε Χανιά και Ηράκλειο. Προσποιούμενα κοντινά συγγενικά πρόσωπα, ανέφεραν είχαν συλληφθεί επειδή είχαν προκαλέσει τροχαίο ατύχημα και στη συνέχεια άλλο μέλος της σπείρας τηλεφωνούσε ξανά για να ζητήσει χρήματα ή κοσμήματα ώστε να αποφευχθεί η φυλάκιση του γιού ή της κόρης τους. Ακολούθως, η 50χρονη πήγαινε σε προκαθορισμένο σημείο για να τα παραλάβει.
Οι υποθέσεις αυτές το τελευταίο διάστημα έχουν πάρει διαστάσεις επιδημίας στην Κρήτη, αλλά και στην υπόλοιπη χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα