Ευρωζώνη, Κύπρος και ευρωτουρκικές σχέσεις στη συνάντηση με τον ΥΠΕΞ Ολλανδίας

14:46 2/4/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Εφ’όλης της ύλης ήταν οι συνομιλίες του ΥΠΕΞ Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον Ολλανδό ομόλογό του Φρανς Τίμερμανς στο επίκεντρο των οποίων βρέθηκαν οι εξελίξεις στην ευρωζώνη, η κυπριακή κρίση, αλλά και οι ευρωτουρκικές σχέσεις. Σύμφωνα με τις δηλώσεις των δύο υπουργών θα έχουμε αύξηση προσέλευσης των Ολλανδών τουριστών κατά 20% φέτος, ενώ ειδικότερα αναφερόμενος στην οικονομική κρίση ο Ολλανδός ΥΠΕΞ υπογράμμισε ότι η λύση θα είναι ευρωπαϊκή και πως η χώρα του καταλαβαίνει απόλυτα τις θυσίες του ελληνικού λαού και εκφράζει την αλληλεγγύη της.

Από την πλευρά του ο κ. Αβραμόπουλος αναφερόμενος στις εξελίξεις την Κύπρο υπογράμμισε ότι η Λευκωσία δεν είναι μόνη έχει την στήριξη της Ελλάδας και της ΕΕ ενώ αναφερόμενος στη στάση της Τουρκίας δήλωσε πως είναι αδιανόητο να μιλά κανείς για διχοτόμηση. Αναφερόμενος στις επιστολές που αντάλλαξε με τον Τούρκο ομόλογό του υπογράμμισε ότι η Ελλάδα στηρίζεται στην έντιμη διπλωματία και υπηρετεί τις ευρωπαϊκές Αρχές.

Οι ελληνικές θέσεις είναι ξεκάθαρες, επιθυμούμε έντιμες και ειλικρινείς διμερείς σχέσεις, άλλωστε η τελευταία συνάντηση κορυφής μόνο θετικά αποτελέσματα είχε ωστόσο βασική προϋπόθεση είναι ο σεβασμός των ευρωπαϊκών αξιών.
Keywords
Τυχαία Θέματα