ΕΡΤ2: «Μοιραία φεγγάρια» – Νέα κυπριακή σειρά

02:23 13/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα επόμενα τέσσερα επεισόδια της νέας συναρπαστικής κοινωνικής-δραματικής σειράς του ΡΙΚ «Μοιραία φεγγάρια» έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 17:15.

Η σειρά είναι εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα της Μάρως Κρανιδιώτου «Όταν η μοίρα αποφασίζει» και βασισμένη σε μια ιδέα της Εύης Παπαμιχαήλ και του Κλείτου Κλείτου.

Η σειρά διαδραματίζεται στην Κύπρο το 1974, όταν η τουρκική

εισβολή έκοψε το μαρτυρικό νησί στα δύο και σκόρπισε το θάνατο και τη δυστυχία στους Κύπριους, ξεκλήρισε ολόκληρες οικογένειες και χώρισε τις ζωές των ανθρώπων στα δύο -στο πριν και στο μετά. Η ιστορία μας αναφέρεται σε μια μεγάλη αγάπη που και αυτή κόπηκε στη μέση από τον πόλεμο. Ο Αλέξανδρος τραυματίζεται, χάνει τη μνήμη του και πέφτει θύμα πλεκτάνης του ίδιου του πατέρα του, που θέλει να τον χωρίσει από την αγαπημένη του Χριστίνα, λόγω κοινωνικής διαφοράς των δύο οικογενειών. Μόνο που η μοίρα, 38 χρόνια μετά, τους δίνει μία δεύτερη ευκαιρία: μέσα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι συμπτώσεων, οι δρόμοι τους συναντιούνται ξανά..

Πρωταγωνιστούν (με αλφαβητική σειρά): Στέλιος Ανδρονίκου, Δημήτρης Βερύκιος, Κώστας Βήχας, Έλενα Δημητρίου, Λευτέρης Ζαμπετάκης, Ανδρούλα Ηρακλέους, Ηλιάνα Κάκουρα, Σοφία Καλλή, Ζωή Κυπριανού, Ντίνος Λύρας, Χριστίνα Μαρούχου, Γιώργος Παναγιώτου, Λευτέρης Σαλωμίδης, Μαρία Φιλίππου, Έλενα Χριστοφή.

Στο ρόλο του Πάνου, ο Φίλιππος Σοφιανός.

Και στο ρόλου του Έκτορα, ο Στέλιος Καυκαρίδης.

Guest star: Μιμή Ντενίση.

Μουσική: Χρίστος Ανδρέου.

Σκηνικά: Λάκης Γενεθλής.

Διεύθυνση παραγωγής: Στέλιος Ζήσιμος, Ζήνωνας Χατζηπαύλου.

Σενάριο: Ελένη Αρτεμίου Φωτιάδου, Πάνος Σταθόγιαννης.

Επιμέλεια σεναρίου και παραγωγής: Κλείτος Κλείτου.

Σκηνοθεσία: Κλείτος Κλείτου, Σάιμον Φαρμακάς

Επεισόδιο 33ο

Ο Ρένος πιάνει τη Ραφαέλλα στην αγκαλιά του Σπύρου. Η μοίρα τού παίζει άσχημο παιχνίδι και η ζήλια του θολώνει το μυαλό. Ο Ανδρέας πιέζει τη Τζένη να αποκαλύψουν τη σχέση τους στη μητέρα της. Αυτή δεν είναι σίγουρη αν είναι η κατάλληλη στιγμή. Στο Λονδίνο φτάνει η Λένα από την Κύπρο για μια υπόθεση κληρονομιάς. Η Μιράντα παρακολουθεί την Έλντα. Μόλις αυτή φεύγει από το σπίτι του Πάνου, χτυπάει την πόρτα του. Ο Φίλιππος έρχεται στο σπίτι της Χριστίνας, αποφασισμένος να της αποκαλύψει ένα μυστικό.

Επεισόδιο 34ο

Δεν προλαβαίνει να αποκαλύψει το μυστικό στη Χριστίνα και εμφανίζεται η Τζένη. Ο Φίλιππος φεύγει από το σπίτι, καθώς αποκαλύπτει η ίδια η Τζένη το δεσμό της με τον Ανδρέα. Η Χριστίνα προσπαθεί μάταια να πείσει την Τζένη να κάνει ακόμη μία προσπάθεια με τον Φίλιππο. Η Μιράντα μαθαίνει από τον Πάνο ότι αυτός γνωρίζει από παλιά την Έλντα. Η Μιράντα ζηλεύει, αλλά δεν προλαβαίνει να αντιδράσει, γιατί εμφανίζεται η Έλντα. Ο Ρένος είναι πολύ θυμωμένος με τη Ραφαέλλα, πάει στο γραφείο της και τσακώνονται. Καθώς φεύγει η Ραφαέλλα από το γραφείο της συναντάει πάλι τυχαία τη γυναίκα του Ρένου, για την οποία δεν γνωρίζει ακόμα. Ο Ρένος είναι έξω φρενών και με τη Ραφαέλλα αλλά και τη γυναίκα του και αποφασίζει να εκβιάσει τον Έκτορα Παπάζογλου.

Επεισόδιο 35ο

Ο Φίλιππος, μεθυσμένος, πάει στο σπίτι της Χριστίνας με χάπια στο χέρι και τους εκβιάζει ότι θα αυτοκτονήσει μ’ αυτά, αν η Τζένη δεν τον ακούσει και δεν συζητήσουν οι δυο τους. Ο Μάικλ διώχνει τον Φίλιππο από το σπίτι. Η Τζένη δεν είναι καλά, αλλά αναγκάζονται να πουν ψέματα για να μην καταλάβει τίποτα για την εγκυμοσύνη της. Ο Σπύρος συναντά τον Ρένο. Οι δυο τους έχουν ανοικτούς λογαριασμούς, αφού διεκδικούν και οι δύο τη Ραφαέλλα. Ο Φίλιππος συναντά τη Σαμάνθα. Αυτή του κάνει μια μεγάλη αποκάλυψη. Ακόμα ένα απειλητικό στοιχείο εμφανίζεται στο σπίτι του Έκτορα. Το παρελθόν του τον κυνηγά συνεχώς.


Επεισόδιο 36ο

Η Σαμάνθα ανακοινώνει στο Φίλιππο ότι είναι έγκυος απ’ αυτόν. Αυτός δεν την πιστεύει, νομίζει ότι είναι ακόμα ένα κόλπο της για να τον φέρει κοντά της. Φεύγοντας από το ιατρείο του πάει στο μπαρ αποφασισμένος να εκβιάσει τον Ανδρέα για να τον χωρίσει από την Τζένη. Η Χριστίνα συνεχίζει να πιέζει την Τζένη να επιστρέψει στον Φίλιππο και να ξεχάσει τον Ανδρέα. Ο Ρένος απαιτεί από τη Ραφαέλλα να αποφασίσει ποιον πραγματικά αγαπά, αυτόν ή τον Σπύρο. Η Ραφαέλλα αρνείται να απαντήσει. Στο σπίτι της οικογένειας Παπάζογλου ένα απρόοπτο γεγονός ανατρέπει την αναχώρηση της Μιράντας για την Αθήνα. Στα γραφεία της «ΣΤΕΦΑΛΚΟ» η γραμματέας Μαρία ανακαλύπτει ένα άλλο πρόσωπο του Γιάννη Αποστόλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα