ΕΡΤ2: «Μοιραία φεγγάρια» – Νέα κυπριακή σειρά

02:37 16/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα επόμενα τέσσερα επεισόδια της νέας συναρπαστικής κοινωνικής-δραματικής σειράς του ΡΙΚ «Μοιραία φεγγάρια» έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 17:15.

Η σειρά είναι εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα της Μάρως Κρανιδιώτου «Όταν η μοίρα αποφασίζει» και βασισμένη σε μια ιδέα της Εύης Παπαμιχαήλ και του Κλείτου Κλείτου.

Η σειρά διαδραματίζεται στην Κύπρο το 1974, όταν η τουρκική

εισβολή έκοψε το μαρτυρικό νησί στα δύο και σκόρπισε το θάνατο και τη δυστυχία στους Κύπριους, ξεκλήρισε ολόκληρες οικογένειες και χώρισε τις ζωές των ανθρώπων στα δύο -στο πριν και στο μετά. Η ιστορία μας αναφέρεται σε μια μεγάλη αγάπη που και αυτή κόπηκε στη μέση από τον πόλεμο. Ο Αλέξανδρος τραυματίζεται, χάνει τη μνήμη του και πέφτει θύμα πλεκτάνης του ίδιου του πατέρα του, που θέλει να τον χωρίσει από την αγαπημένη του Χριστίνα, λόγω κοινωνικής διαφοράς των δύο οικογενειών. Μόνο που η μοίρα, 38 χρόνια μετά, τους δίνει μία δεύτερη ευκαιρία: μέσα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι συμπτώσεων, οι δρόμοι τους συναντιούνται ξανά..

Πρωταγωνιστούν (με αλφαβητική σειρά): Στέλιος Ανδρονίκου, Δημήτρης Βερύκιος, Κώστας Βήχας, Έλενα Δημητρίου, Λευτέρης Ζαμπετάκης, Ανδρούλα Ηρακλέους, Ηλιάνα Κάκουρα, Σοφία Καλλή, Ζωή Κυπριανού, Ντίνος Λύρας, Χριστίνα Μαρούχου, Γιώργος Παναγιώτου, Λευτέρης Σαλωμίδης, Μαρία Φιλίππου, Έλενα Χριστοφή.

Στο ρόλο του Πάνου, ο Φίλιππος Σοφιανός.

Και στο ρόλου του Έκτορα, ο Στέλιος Καυκαρίδης.

Guest star: Μιμή Ντενίση.

Μουσική: Χρίστος Ανδρέου.

Σκηνικά: Λάκης Γενεθλής.

Διεύθυνση παραγωγής: Στέλιος Ζήσιμος, Ζήνωνας Χατζηπαύλου.

Σενάριο: Ελένη Αρτεμίου Φωτιάδου, Πάνος Σταθόγιαννης.

Επιμέλεια σεναρίου και παραγωγής: Κλείτος Κλείτου.

Σκηνοθεσία: Κλείτος Κλείτου, Σάιμον Φαρμακάς

Επεισόδιο 45ο

Η Ραφαέλλα, μετά την επιστροφή της από την κλινική, τσακώνεται με τον πατέρα της. Του λέει ότι ποτέ του δεν αναλαμβάνει πραγματικά τις ευθύνες του και ότι κρύβεται πίσω από το δάκτυλό του. Η Λίζα κρυφακούει για το πρόβλημα του Ανδρέα, χωρίς να καταλαβαίνει ακριβώς περί τίνος πρόκειται. Η αποστολή που ανατίθεται στον Βασίλη από τον Έκτορα είναι να βρει το σπίτι του Ρένου Χαριλάου. Αυτός αποφασίζει να πάει στο σπίτι της Ραφαέλλας και να τη συναντήσει για να ξεκαθαρίσει μαζί της πλέον τη σχέση τους. Εκεί η Μάρθα αντιλαμβάνεται τη σχέση της Ραφαέλλας και του Ρένου και της λέει ότι άκουσε τον Ρένο να μιλάει στο τηλέφωνο για μία γυναίκα και ένα παιδί. Η Ραφαέλλα ζητάει εξηγήσεις. Η Χριστίνα δέχεται μια επίσκεψη από την Κύπρο που θα της φέρει μεγάλη αναστάτωση.

Επεισόδιο 46ο

Ο Ρένος ακόμη μία φορά λέει ψέματα στη Ραφαέλλα, αυτή όμως δεν τα πιστεύει και τον διώχνει από τη ζωή της. Μια κληρονομιά από έναν μακρινό συγγενή στην Αμερική έρχεται να αλλάξει σιγά-σιγά τη ζωή του Βασίλη. Αυτός αρχίζει την παρακολούθηση της οικογένειας του Ρένου Χαριλάου. Η Χριστίνα είναι πολύ αναστατωμένη από τη συνάντησή της με την Τζούλια Αριστείδου, που ήρθε από την Κύπρο. Αν είναι αλήθεια τα όσα της λέει, θα καταστραφεί η ζωή της. Η Τζένη βρίσκει μια φωτογραφία του Φίλιππου στο γραφείο της και βρίσκεται σε δίλημμα τώρα που περιμένει το μωρό του. Ο Ανδρέας αντιλαμβάνεται αυτό το δίλημμα και τσακώνονται.

Επεισόδιο 47ο

Ο Ανδρέας κόβει κατά λάθος το χέρι του στην κουζίνα της Χριστίνας. Δεν αφήνει ούτε τη Χριστίνα αλλά ούτε και την Τζένη να τον βοηθήσουν για να μην αγγίξουν το αίμα, πράγμα που παραξενεύει πολύ τη Χριστίνα, η οποία δεν καταλαβαίνει τη στάση του Ανδρέα. Η Ραφαέλλα επισκέπτεται τη μικρή Δάφνη και αγνοεί συνεχώς τα σημάδια της μοίρας που την έφεραν κοντά σ’ αυτό το κορίτσι. Μετά την αποκάλυψη για το χαμένο μωρό της Ραφαέλλας και την εγκυμοσύνη της πριν από 14 χρόνια, ο Αλέξανδρος πάει στον Έκτορα να συζητήσουν και διαπληκτίζονται. Ο Αλέξανδρος τονίζει στον πατέρα του ότι θα αναλάβει αυτός δράση αν δεν αποκαλύψει στη Ραφαέλλα τι κρύβει τόσα χρόνια.

Επεισόδιο 48ο

Ο Αλέξανδρος συναντάει τη Λουίζα σ’ ένα μπαράκι, όπου υπάρχει ερωτική διάθεση και από τις δύο πλευρές. Το ίδιο συμβαίνει και με τη Μιράντα και τον Πάνο. Ο Έκτορας θα φέρει αντιμέτωπους με την αλήθεια τη Ραφαέλλα και τον Ρένο. Με βίαιο τρόπο φέρνει στο σπίτι του τον Ρένο για να αντιμετωπίσει τη Ραφαέλλα και να της αποκαλύψει όλη την αλήθεια για την κρυφή ζωή του. Ο Σπύρος αποκαλύπτει στη Μιράντα ότι η Ραφαέλλα είναι ερωτευμένη με άλλον και χρειάζεται τη βοήθειά της για να την κερδίσει πίσω. Στο Λονδίνο, η Τζούλια Αριστείδου διεκδικεί το σπίτι της Χριστίνας και απειλεί την οικογένεια με έξωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα