Επιχείρηση… εντός έδρας.

22:18 15/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το πρώτο από τα τρία συνεχόμενα παιχνίδια στην έδρα του δίνει την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου στις 15:00μμ (ΕΡΤ 3) στο Δημοτικό γήπεδο Σερρών ο Πανσερραϊκός αντιμετωπίζοντας τη Λαμία.

Τρία παιχνίδια σε διάστημα επτά ημερών αφού ακολουθούν το Κυριακάτικο κόντρα στον Κισσαμικό και αυτό της επόμενης Τετάρτης με αντίπαλο την Καλλονή. Οι «κόκκινοι» καλούνται να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς αφού με τα τελευταία αποτελέσματα έχουν μείνει πίσω στη βαθμολογία, τέσσερις βαθμούς πάνω από τον 15ο Αιγινιακό που βρίσκεται

στη ζώνη του υποβιβασμού. Από τα τρία παιχνίδια, αυτά με Κισσαμικό και Καλλονή είναι τα πιο σημαντικά αφού η νίκη θα είναι «εξάποντο» κόντρα σε ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο.

Τέλος στην…αφλογιστία θέλουν να βάλουν οι «κόκκινοι»

Ευκαιρία για… απαντήσεις

Ο αγώνας κόντρα στη Λαμία είναι ο πιο δύσκολος αφού η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ βρίσκεται στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα κι έχει περίπου τους διπλάσιους βαθμούς από τους Σερραίους (34 η Λαμία και 16 ο Πανσερραϊκός). Βέβαια μια νίκη κόντρα στη Λαμία θα έχει πολλαπλά οφέλη. Η ομάδα θα επιστέψει στις νίκες μετά από έξι αγωνιστικές που συγκέντρωσε μόλις τρεις βαθμούς, θα σκοράρει μετά από 606 αγωνιστικά λεπτά αφλογιστίας, θα δώσει αυτοπεποίθηση στην ομάδα και επιτέλους… χαμόγελο στους φιλάθλους της. Μια νίκη κόντρα στη Λαμία θα είναι η απάντηση της διοίκησης, του προπονητή και κυρίως των παικτών σε όσους τους έβαλαν στο στόχαστρο λόγω της κακής πορείας στο ξεκίνημα του 2017.

Οι απουσίες

Στο απουσιολόγιο του Παναγιώτη Διλμπέρη για το παιχνίδι με τη Λαμία βρίσκονται οι τιμωρημένοι Στέβιτς και Φουσού, ο ανέτοιμος Πόζογλου και οι Ντόραγκι, Κασίμης, Ταχματζίδης, Κτιστόπουλος. Η αποστολή του Πανσερραϊκού είναι: Ρίστιτς, Μέλκας, Σιάκκας, Βοσκόπουλος, Καψάλης, Τσελεπίδης, Τσιμίκας, Γκούρτσας, Παπατζίκος, Παναγιωτίδης, Γαβριηλίδης, Τσούτσης, Ρούτσης, Κανούλας, Ιωαννίδης, Άντριτς, Τάντιτς και Κάκκο.

Με γκολ από τον νεοσύλλεκτο στη Λαμία Εγγονίδη

Από τα παιχνίδια που έδωσαν οι δύο ομάδες στις Σέρρες ξεχωρίζουν δύο. Το πρώτο ήταν στις 25 Μαϊου 1996 όταν ο Πανσερραϊκός αντιμετώπισε τη Λαμία σε ένα παιχνίδι για την 32η αγωνιστική της Γ εθνικής που είχε το χαρακτήρα «τελικού» αφού όποια ομάδα θα κέρδιζε θα ακολουθούσε τη Νίκη Βόλου στη Β εθνική. Το παιχνίδι είχε ένταση κι έναν κακό Αθηναίο διαιτητή Φωτόπουλο που αρνήθηκε πέναλτι σε ανατροπή του Χαριζάνη Καρυοφύλλη και δεν απέβαλε νωρίτερα τον τερματοφύλακα της Λαμίας που ανέτρεψε ως τελευταίος παίκτης τον Τραϊανό Δέλλα. Τελικά το «χρυσό» γκολ το σημείωσε ο Ηλίας Εγγονίδης που την επόμενη μέρα παρουσιάστηκε στο κέντρο νεοσυλλέκτων Λαμίας! Προς το τέλος του αγώνα υπήρξε και πάλι ένταση με δεκάλεπτη διακοπή του αγώνα.

Το πρώτο του Πέτρου Θεοδωρίδη

Το παιχνίδι κυπέλλου στις 12 Σεπτεμβρίου 2004 ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι του Πανσερραϊκού με πρόεδρο τον αείμνηστο Πέτρου Θεοδωρίδη που είχε διαδεχθεί τον Σπύρο Κούτλα.

Τα παιχνίδια Πασνερραϊκού-Λαμίας που έγιναν στο Δημοτικό γήπεδο Σερρών ήταν:

25/05/1996 (Γ) Πανσερραϊκός-Λαμία: 1-0 (78ο Εγγονίδης)

12/09/2004 (Κύπελλο) Πανσερραϊκός-Λαμία: 1-0 (69ο Γκόγκας)

26/04/2016 (Β) Πανσερραϊκός-Λαμία: 0-2 (Γιόνε, Γιαλούσης)

Keywords
Τυχαία Θέματα