ΕΡΤ1 – «Καταπολέμηση της Διαφθοράς το “φονικό” όπλο των ΗΠΑ»

11:50 24/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το ντοκιμαντέρ «Καταπολέμηση της Διαφθοράς: το “φονικό” όπλο των ΗΠΑ» (America: The World’s Anti-Corruption Police), παραγωγής Γαλλίας 2016, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1, την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017 και ώρα 22:15.

Το ντοκιμαντέρ αναφέρεται στο «Nόμο Περί Πρακτικών Διαφθοράς Στην Αλλοδαπή» που έχουν θεσπίσει οι ΗΠΑ

και ισχύει σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα μ’ αυτόν το νόμο, η Αμερικανική Δικαιοσύνη μπορεί να επιβάλει βαριά πρόστιμα σε εταιρείες στο εξωτερικό (δηλαδή, εκτός ΗΠΑ), αν διαπιστωθεί περιστατικό διαφθοράς/δωροδοκίας. Αν μία εταιρεία κατηγορηθεί για διαφθορά, η Αμερικανική Δικαιοσύνη μπορεί να την κυνηγήσει, αρκεί η πληρωμή να έχει γίνει σε δολάρια, να έχει σταλεί ένα e-mail μέσω αμερικανικού διακομιστή, όπως είναι η Google, ή η τηλεφωνική κλήση να έχει γίνει από κινητό με κάρτα SIM με τσιπάκι αμερικανικού παρόχου.

Πολλοί κατηγορούν τις ΗΠΑ πως χρησιμοποιώντας αυτόν το νόμο, κάνει οικονομικό πόλεμο, καταστρέφοντας τις μεγάλες εταιρείες-ανταγωνιστές των αμερικανικών εταιρειών στον κόσμο, με την επιβολή τεράστιων προστίμων. Τα χρήματα μπαίνουν στα ταμεία του Αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα