ΕΡΤ1 – Άνιμερτ: «Gender in Anima»

02:35 5/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το τέταρτο επεισόδιο της σειράς εκπομπών «Άνιμερτ» –που αναφέρεται στα κινούμενα σχέδια- έχει τίτλο «Gender in Anima» και μεταδίδεται την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017 στις 18:30 από τη συχνότητα της ΕΡΤ1.

Το animation είναι υπόθεση όλων των φύλων. Μεγάλο ποσοστό συμμετοχής στην παγκόσμια πολιτιστική βιομηχανία του animation διαθέτει το γυναικείο φύλο, με πολλές γυναίκες δημιουργούς, ενώ δεν

είναι λίγοι και οι «ανοιχτά» LGBTQI δημιουργοί. Προπάντων, όμως, το animation λειτουργεί ως μέσο έκφρασης προβληματισμού πάνω σε ζητήματα ταυτότητας φύλου, ως κατεξοχήν πρόσφορο μέσο κοινωνικού προβληματισμού.

Η «Άνιμερτ» βρέθηκε στο «Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας 2016» και υλοποίησε ένα πολύχρωμο φωτογραφικό εργαστήριο με τη συμμετοχή εθελοντών και διοργανωτών, ακτιβιστών, καθημερινών πολιτών ακόμη και πολιτικών.

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Πιλάβιος.

Παραγωγή: ΕΡΤ Α.Ε.

Εκτέλεση παραγωγής: ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ – Εταιρεία Αστικού Πολιτισμού.

Εκπομπή για τα κινούμενα σχέδια και τον πολιτισμό τους.

Συνεντεύξεις, εφαρμοσμένα εργαστήρια και ταινίες κινούμενων σχεδίων αποτελούν το περιεχόμενο της σειράς εκπομπών για τα κινούμενα σχέδια που αρχίζει στην ΕΡΤ1.

Με 13 ημίωρα θεματικά επεισόδια, η «ΑΝΙΜΕΡΤ» φιλοδοξεί να παρουσιάσει, μεταξύ άλλων, δημιουργούς κινουμένων σχεδίων της Διασποράς (Greeks can), την ιστορία των ελληνικών κινούμενων σχεδίων (Ο γλάρος/the seagull), τα κινούµενα σχέδια στη Μεγίστη, στην καρδιά της Μεσογείου (Animated Archipelago), τα κινούµενα σχέδια στη Θεσσαλονίκη και τη γειτονιά της Ελλάδας (Levante), τα Άτομα με Αναπηρία στον κόσμο των κινούμενων σχεδίων (Ability), το Μουσείο ως βιωματικό εργαστήρι κινούμενων σχεδίων (No museum), και τις πολιτικές της Ευρώπης για την εμψύχωση (Europa).

Keywords
Τυχαία Θέματα