Ζάκυνθος: Συνέντευξη-ποταμός Κοντονή για «φλέγοντα» τοπικά θέματα

22:40 4/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«H άτυχη Ελένη Αρβανιτάκη κατέληξε αβοήθητη εκτός της βοήθειας του νοσηλευτικού προσωπικού και η υπόθεση ερευνάται από την εισαγγελία Πατρών, η οποία έχει ανοίξει σχετική δικογραφία, ενώ, οι έλεγχοι που έγιναν στο νοσοκομείο δεν διαπίστωσαν κάποιο λάθος από ανθρώπινο παράγοντα καθόσον τα ίχνη είχαν καθαριστεί» δήλωσε -σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ- ο βουλευτής Ζακύνθου και υπουργός δικαιοσύνης, διαφάνειας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής.

Ο Σταύρος Κοντονής υπογράμμισε ωστόσο, ότι « θα γίνουν τα απαραίτητα για την διαλεύκανση της», καθώς και ότι «θα γίνουν

γνωστά τα αποτελέσματα των ελέγχων που διενεργηθήκαν το προηγούμενο διάστημα για τα αίτια που προκάλεσαν τις μετεγχειρητικές επιπλοκές σε μια σειρά περιστατικών».

Συνεχίζοντας την αναφορά του στην υπόθεση των χειρουργείων του δημόσιου νοσοκομείου που είναι κλειστά από τις αρχές Δεκεμβρίου, ενημέρωσε πως την ερχόμενη Δευτέρα θα έρθει κλιμάκιο προσωπικού χειρουργείων του Αττικού νοσοκομείου στο νοσηλευτικό ίδρυμα του νησιού για να ξεκινήσουν τα χειρουργεία, επιβεβαιώνοντας τη σχετική πληροφορία που έδωσε από την ΕΡΤ Ζακύνθου πριν από λίγες ημέρες ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Ν. Πολάκης.

Για το πρόβλημα της μη αποκομιδής των απορριμμάτων ο κ. Κοντονής υποστήριξε ότι, είναι αποκλειστική ευθύνη της τοπικής αυτοδιοίκησης και ότι θα πρέπει να την αναλάβει και όχι να επιρρίπτει την ευθύνη σε άλλους.

Επίσης, τόνισε ότι, μετά από ενημέρωση που είχε ο ίδιος από την πρόεδρο του ελεγκτικού συνεδρίου κ. Θεοτοκάτου, σε δεύτερη διάσκεψη των δικαστών αποφασίστηκε, λόγω της έκτακτης κατάστασης, η έγκριση της ένστασης δήμου για τη διαδικασία αγοράς των μηχανημάτων της ενδιάμεσης λύσης, ενώ, ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών για την υλοποίησή της, πριν από την εκδήλωση μολυσματικών ασθενειών.

Επεσήμανε δε, ότι «η κυβέρνηση έχει βοηθήσει κάθε φορά που παρίστατο ανάγκη είτε για τα σκουπίδια που έχουν γίνει τρεις κυβερνητικές συσκέψεις, είτε για την ολοκλήρωση του έργου της πλατείας, είτε με τη ΔΕΗ για να μη κοπεί το ρεύμα στα αντλιοστάσια, είτε για αθλητικά έργα» καταλήγοντας απευθυνόμενος στη δημοτική αρχή «ας αποφασίσουν επιτέλους τι θα κάνουν και που».

Αναφερόμενος σε τοπικά θέματα, ο κ.Κοντονής ενημέρωσε, μεταξύ άλλων, ότι υπογράφτηκε η απόφαση για την παράδοση του παλιού νοσοκομείου στην Περιφέρεια ώστε να το ανακαινίσει για να στεγαστούν εκεί υπηρεσίες του δημοσίου, προκειμένου να εξοικονομηθούν δαπάνες που ξοδεύονται για την ενοικίαση τους.

Σε ό,τι αφορά ζητήματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής ο βουλευτής Ζακύνθου και υπουργός δικαιοσύνης, μεταξύ άλλων, εκτίμησε ότι το κλείσιμο της αξιολόγησης θα γίνει στο τέλος Φεβρουαρίου και ότι τα δύσκολα για τη χώρα θα μείνουν πίσω.
Επίσης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου της τοπικής ΕΡΤ, αναφέρθηκε στο σκάνδαλο της Novartis λέγοντας ότι πρόκειται για σκάνδαλο μεγαλύτερο από αυτό της Siemens που αποκαλύπτει την διασπάθιση δημοσίου χρήματος στον τομέα της υγείας και ότι «η ολοκλήρωση της έρευνας θα μας κάνει να ανατριχιάσουμε από την αναλγησία όσων νομοθετούσαν και αφορά την περίοδο που ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ κυβερνούσαν την χώρα».

Ρεπορτάζ: Πέτρος Πομόνης

Keywords
Τυχαία Θέματα