ΕΡΤ1 – Άνιμερτ: «Animated Archipelago»

13:05 26/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το έβδομο επεισόδιο της σειράς εκπομπών «Άνιμερτ» –που αναφέρεται στα κινούμενα σχέδια- έχει τίτλο «Animated Archipelago» και μεταδίδεται την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017 στις 18:30, από τη συχνότητα της ΕΡΤ1.

Το Αιγαίο Πέλαγος διατρέχει ταυτόχρονα εκατοντάδες ελληνικά νησιά και πολλά χιλιόμετρα τουρκικών ακτογραμμών. Μία μικρή νησίδα ελληνικής γης που εισχωρεί επί του τουρκικού εδάφους και αποδεικνύει στην καθημερινότητά της την αρμονική συνύπαρξη μεταξύ

των δύο γειτονικών λαών της νοτιοανατολικής Μεσογείου, είναι η νήσος Μεγίστη ή Καστελλόριζο. Εκεί, Έλληνες εκπαιδευτικοί κρατούν την ελληνική παιδεία ζωντανή. Δημιουργούν με μικρούς και μεγάλους ακρίτες μαθητές, ακόμα και κινούμενα σχέδια. Το ανιμέισον γίνεται, έτσι, η γέφυρα που ενώνει δύο πολιτισμούς με παλαιούς ιστορικούς δεσμούς και βαθιά ριζωμένες ομοιότητες αλλά και διαφορές. Στο επεισόδιο, μας μιλάει η καθηγήτρια ανιμέισον στο Πανεπιστήμιο Yasar της Σμύρνης, Zeynep Akcay.

Εκπομπή για τα κινούμενα σχέδια και τον πολιτισμό τους.

Συνεντεύξεις, εφαρμοσμένα εργαστήρια και ταινίες κινούμενων σχεδίων αποτελούν το περιεχόμενο της σειράς εκπομπών για τα κινούμενα σχέδια που αρχίζει στην ΕΡΤ1.

Με 13 ημίωρα θεματικά επεισόδια, η «ΑΝΙΜΕΡΤ» φιλοδοξεί να παρουσιάσει, μεταξύ άλλων, δημιουργούς κινουμένων σχεδίων της Διασποράς (Greeks can), την ιστορία των ελληνικών κινούμενων σχεδίων (Ο γλάρος/the seagull), τα κινούµενα σχέδια στη Μεγίστη, στην καρδιά της Μεσογείου (Animated Archipelago), τα κινούµενα σχέδια στη Θεσσαλονίκη και τη γειτονιά της Ελλάδας (Levante), τα Άτομα με Αναπηρία στον κόσμο των κινούμενων σχεδίων (Ability), το Μουσείο ως βιωματικό εργαστήρι κινούμενων σχεδίων (No museum), και τις πολιτικές της Ευρώπης για την εμψύχωση (Europa).

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Πιλάβιος.

Παραγωγή: ΕΡΤ Α.Ε.

Εκτέλεση παραγωγής: ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ – Εταιρεία Αστικού Πολιτισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα