ΕΡΤ Κομοτηνής, Αθλητική Ενημέρωση

11:43 19/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Νίκη με ανατροπή και πρωτιά για τη Δόξα Προσκυνητών

Μεγάλη νίκη πήρε η πρωταθλήτρια του Νομού Ροδόπης. Δόξα Προσκυνητών για τη 2η αγωνιστική των πλέι οφ ανόδου στη Γ΄ Εθνική, με 2-1 επί του Ορφέα Ξάνθης και πλέον απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής του ομίλου. Η ομάδα της Ξάνθης ήταν καλύτερη στο 1ο ημίχρονο, ειδικά μετά το 20΄, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, κάτι που τελικά κατάφερε στο 43΄ με τον Μουμίνογλου. Ο επιθετικός του Ορφέα μπήκε από αριστερά στην περιοχή και με ωραίο πλασε έκανε το 0-1. Στο 2ο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα άλλαξε τελείως, με τους γηπεδούχους

να ισοφαρίζουν νωρίς, καθώς στο 51΄ο Τσέκος με φοβερό σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 1-1. Στο 74΄ οι ισορροπίες του αγώνα άλλαξαν καθώς ο Μακράκης του Ορφέα αντίκρισε την κόκκινη κάρτα για ένα πολύ δυνατό φάουλ στο χώρο του κέντρου. Από εκείνο το σημείο και μετά η Δόξα πίεσε, χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες με τον Βάσκο στο 78΄ και στο 79΄. Τελικά ο ίδιος παίκτης στο 86΄ με δυνατό συρτό σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 2-1, δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου , ΑΕ Διδυμοτείχου και Ηρακλής Καβάλας έμειναν στο 0-0 και έτσι μετά από δύο αγώνες η Δόξα Προσκυνητών έχει 6 βαθμούς, ο Ορφέας Ξάνθης τρεις και από έναν βαθμό έχουν Διδυμότειχο και Ηρακλής Καβάλας.

Πρωταθλήτρια της Α2 ΕΠΣ Θράκης η Ένωση Ασωμάτων

Μία αγωνιστική πριν το τέλος των πλέι οφ, η Ένωση Ασωμάτων κατέκτησε και μαθηματικά τον τίτλο της Α2 κατηγορίας της ΕΠΣ Θράκης, κερδίζοντας με 6-0 στην έδρα της Βιστωνίδας Κοπτερού. Έτσι αποσπάστηκε με έξι βαθμούς διαφορά από τη Δόξα Γρατινής που έμεινε στο 2-2 με το Φανάρι, με τις δύο ομάδες όμως να έχουν εξασφαλίσει την άνοδο από την 7η αγωνιστική. Στο άλλο παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής, ο Μ. Αλέξανδρος Ιάσμου επιβλήθηκε με 5-1 στην έδρα της ΑΕΚομοτηνής.
Για τα πλέι άουτ, στο μοναδικό παιχνίδι που έγινε, Πόντος Κομοτηνής και Νεολαία Αλανότοπου αναδείχτηκαν ισόπαλες 2-2.

Φιλική ήττα για τη Σκόντα Ξάνθη

Με ήττα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο τελευταίο φιλικό της η Σκόντα Ξάνθη, καθώς έχασε στην έδρα της με 3-1 από τον Ηρακλή. Η ομάδα της Ξάνθης προηγήθηκε στο 18΄ με τον Σκούρτη, για να έρθει η ισοφάριση στο 45΄ με αυτογκόλ του Φλίσκα. Στο 63΄ ο Λεοζίνιο με πέναλτι έκανε το 1-2 και στο 87΄ ο Κυριακίδης με κοντινή προβολή διαμόρφωσε το τελικό 1-3 για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.
Συντάκτης Παναγιώτης Ζιώγας.

The post ΕΡΤ Κομοτηνής, Αθλητική Ενημέρωση appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα