4ο Family Run: Κάθε Οικογένεια και Μια Ομάδα!

11:32 19/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, γονείς και παιδιά έτρεξαν στο 4o Family Run, στον αγώνα που κάθε οικογένεια είναι μία ομάδα! Οι φίλοι της αθλητικής διοργάνωσης, που πραγματοποιήθηκε και φέτος στην Αγία Άννα στη Βόρεια Εύβοια, έγιναν δρομείς, μοιράστηκαν χαμόγελα και εμπειρίες, τερματίζοντας μαζί ως μια ομάδα!

Με τη Διεθνή Ημέρα Οικογένειας να γιορτάζεται στις 15 Μαΐου, τo Family Run, που διεξήχθη το τριήμερο

13-15 Μαΐου, υπενθύμισε με τον καλύτερο τρόπο την έννοια του πιο ισχυρού δεσμού, αυτού της οικογένειας, αλλά και τους λόγους που μας προτρέπουν να προσπαθούμε με κάθε μας δύναμη γι’ αυτήν.

Η Βόρεια Εύβοια είναι γεμάτη μέρη µε ιστορικό, οικολογικό, θρησκευτικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Στην Αγία Άννα, η παραλία συνορεύει με το καταπράσινο δάσος, ισορροπώντας ανάμεσα σε χρώματα της παρθένας φύσης, καθιστώντας την έναν από τους ομορφότερους προορισμούς στην Ελλάδα. Και εκεί λαμβάνει χώρα ο θεσμός του Family Run.

Με περισσότερες από 110 συμμετοχές οικογενειών, μπόμπιρες σε καροτσάκια αλλά και όσοι πατούσαν γερά στα πόδια τους, συνεργάστηκαν, πιάστηκαν χέρι χέρι, προσπάθησαν, με σκοπό να βγουν νικητές. Και όλοι κέρδισαν μια θέση στο βάθρο! Άλλωστε, σκοπός του Family Run, είναι αυτός –να συνεργαστείς, να συν-πράξεις, να γίνεις ομάδα, να προσπαθήσεις μαζί, να χαρείς, να μοιραστείς απλόχερα, παίρνοντας την πιο αυθεντική δική σου οικογενειακή ανάμνηση. Family Runners είναι όλοι όσοι δημιουργούν το μαζί, όλοι όσοι εκτιμούν τη δύναμη και τη σημασία του «εμείς».

Το πρώτο σφύριγμα δόθηκε λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι, όταν οι πρωταγωνιστές στα καροτσάκια έπεισαν τους γονείς τους ότι μπορούν και εκείνοι να τρέξουν. Αμέσως μετά ακολούθησαν οι μικροί σίφουνες, χέρι χέρι με τους γονείς τους, τερματίζοντας σε μια διαδρομή 200 μέτρων. Την ίδια απόσταση διένυσαν τα παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας που έτρεξαν δίπλα στη θάλασσα σε μια χωμάτινη διαδρομή, πάντα μαζί με τους γονείς να ακολουθούν το προβάδισμα των μικρών δρομέων.

Λίγο πριν από τη δύση του ηλίου, το Fun Run έδωσε την ευκαιρία τόσο για άθληση όσο και για μια απολαυστική διαδρομή φυσικού κάλλους κατά μήκος της παραλίας της Αγίας Άννας, για τους δραστήριους γεμάτους ενέργεια γονείς. Και με τον ήλιο πλέον σύμμαχο, γονείς και παιδιά έτρεξαν τη σκυταλοδρομία. Ίσως η πιο συγκινητική διαδρομή, με γονείς και παιδιά να συμπληρώνουν την απόσταση μέχρι τον τερματισμό!

Στον πιο δροσερό αγώνα, αυτόν του canoe- kayak, γονείς και παιδιά διασκέδασαν με την ψυχή τους!

Και κάπως έτσι, το 4ο Family Run ολοκληρώθηκε, βραβεύοντας όλους τους συμμετέχοντες για την προσπάθειά τους, με την υπόσχεση να χαρίσει και την επόμενη φορά στιγμές χαράς, γεμάτες δράση και χαμόγελα σε όλη την οικογένεια!

Τι είναι το Family Run

Στόχος της διοργάνωσης είναι η καθιέρωση ενός αγώνα – θεσµού, στα πρότυπα αντίστοιχων διεθνών διοργανώσεων. Ο αγώνας δεν θα περιορίζεται στο αγωνιστικό µόνο κοµµάτι αλλά
και σε πλήθος άλλων παράλληλων δραστηριοτήτων, µε εκπαιδευτικό αλλά και ψυχαγωγικό χαρακτήρα.

Ο αγώνας θα διεξάγεται κάθε χρόνο σε διαφορετικά µέρη της χώρας µας µε στόχο µεταξύ άλλων τη γνωριµία µε περιοχές φυσικού και ιστορικού ενδιάφεροντος, την ενίσχυση τοπικών κοινωνιών, αλλά και την παροχή βοήθειας σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.

The post 4ο Family Run: Κάθε Οικογένεια και Μια Ομάδα! appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα