ΕΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 5 Σεπτεμβρίου 2016

13:17 5/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Εργασιακά-Συνδικαλιστικά

“Η Ελληνική κοινωνία βρίσκετε ακόμη μία φορά αντιμέτωπη με νέα σκληρά και επώδυνα μέτρα που θα δώσουν την χαριστική βολή στα εργασιακά δικαιώματα που έχουν απομείνει και θα εντείνουν ακόμα περισσότερο την ύφεση και την ανεργία.

Τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι συνεχίζουν τον αγώνα τους ζητώντας να μπει ένα τέλος στις μνημονιακές πολιτικές” αναφέρεται σε ανακοίνωση του Εργατοϋπαλληλικου Κέντρου Κομοτηνής
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής απευθύνει

κάλεσμα ενότητας και συμμετοχής στο μεγάλο εργατικό και κοινωνικό συλλαλητήριο, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016 στις 18:00 μ.μ. στο Άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη και στην πορεία διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσει.
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής θα συμμετέχει ενεργά και για την μετακίνηση θα ναυλώσει λεωφορεία. Τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στη 13:00 μ.μ. μπροστά από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής.

Κάλεσμα συμμετοχής στο Συλλαλητήριο της Θες/νικης των Εκπαιδευτικών


Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, καλούν τους συναδέλφους τους εάν επιθυμούν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη το Συλλαλητήριο της Γ.Σ.Ε.Ε. – Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στις 10 Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια λειτουργίας της Δ.Ε.Θ.

Η μετάβαση μπορεί να γίνει μέσω των λεωφορείων που θα διαθέσει το Εργατικό κέντρο Κομοτηνής, μετά τη συνεργασία με το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης.
Όσοι επιθυμούν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, μέχρι την Πέμπτη 14:00 μ.μ., για να κλείσουμε όσα λεωφορεία χρειαστούν.
Εξ άλλου ο σύλλογος των Εκπαιδευτικών της Α-θμιας Εκπαίδευσης θα πραγματοποιήσει την τακτική Γενική του Συνέλευση, την ερχόμενη Πέμπτη στις 11 το πρωΐ στο τρίτο Δημοτικό Σχολείο.

Κόμματα

Ερώτηση στην Βουλή από Ιλ Αχμέτ


Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ για την ενίσχυση ορεινών και μειονεκτικών περιοχών με καπνοκαλλιέργεια όπως είναι η Θράκη, μετά την απάντηση του κοινοτικού επιτρόπου κ. Hogan για το θέμα αυτό, σε ερώτηση του ευρωβουλευτή Μιλτιάδη Κύρκου.

Αυτοδιοίκηση

Κάλεσμα του δήμου Ξάνθης για το «Leader»

Στo πλαίσιο σχεδιασμού και κατάρτισης του νέου τοπικού προγράμματος Leader 2017-2020, ο δήμος Ξάνθης καλεί τους ενδιαφερομένους που επιθυμούν να επενδύσουν στις περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης και των Δημοτικών Κοινοτήτων Ευμοίρου και Κιμμερίων, να απευθύνονται όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στα τηλέφωνα 25423 50120 (Σταυρούπολη) και 25413 50802 (Ξάνθη), προκειμένου να ενημερωθούν για το πρόγραμμα και τις δράσεις του, καθώς και να βοηθηθούν για την υποβολή των προτάσεων-σχεδίων τους με τεχνικά δελτία στον φορέα υλοποίησης του προγράμματος Αναπτυξιακής Ροδόπης Α.Ε.

Ανοίγει ο Πολυχώρος Τέχνης και Σκέψης κατά την διάρκεια των Εορτών Παλιάς Πόλης

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – ΠΕ Ξάνθης, ως συνδιοργανωτής στις γιορτές της Παλιάς Πόλης της Ξάνθης, σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, ανακοινώνει οτι ο Πολυχώρος Τέχνης και Σκέψης, το σπίτι που γεννήθηκε ο Μάνος Χατζιδάκις, θα είναι ανοιχτό για το κοινό τις παρακάτω ημέρες μέχρι και το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου
Από τις 11:00 έως τις 14:00 και από τις 18:00 έως τις 22:00

Σύλλογοι

Έκθεση από τον Σύλλογο Κυπρίων Νομού Ξάνθης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της εξαιρετικής έκθεσης του Βήματος Θρησκειών και Πολιτισμού της Ιεράς Μονής Κύκκου με θέμα: Τα Θρησκευτικά μνημεία στην κατεχόμενη Κύπρο- όψεις και πράξεις μιας συνεχιζόμενης καταστροφής.
Πρόκειται για έκθεση που συνδιοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου και ο Σύλλογος Κυπρίων Ξάνθης στον 2ο όροφο της Δημοτικής Πινακοθήκης Ξάνθης. Τα εγκαίνια τελέστηκαν από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονα, παρόντες ήταν ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου στη Βόρεια Ελλάδα Αντώνιος Μανδρίτης, συνοδευόμενος από το Πρόεδρο της Ένωσης Κυπρίων Βορείου Ελλάδος.

Ας κατασκηνώσουμε μαζί την αγάπη μας για τα παιδιά

Οι Κατασκηνωτές για 5η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνουν τη συγκεκριμένη δράση που ως βασικούς αποδέκτες έχει οικογένειες του νομού Ξάνθης που αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές και όχι μόνο δυσκολίες.
Κατά τη διάρκεια των Γιορτών Παλιάς Ξάνθης θα συγκεντρώνονται είδη παιδικής ένδυσης, παιχνίδια και σχολικά είδη στο Σπιτάκι τέχνης έκφρασης και Πολιτισμού που βρίσκεται στη γωνία Δημάρχου Φίλιππου Αμοιρίδη και Ιωακείμ Σγουρού.
Από την προηγούμενη άνοιξη στο ίδιο σημείο βρίσκεται και ο «τοίχος της καλοσύνης» των Κατασκηνωτών όπου ο καθένας μπορεί οποιαδήποτε στιγμή θέλει να αφήσει εκεί την προσφορά του αφού εθελοντές μας μεριμνούν για τη άμεση συλλογή της.

Εκκλησία

Ξεκινούν τα μαθήματα και στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής

Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας καί Κομοτηνής ανακοινώνει τήν έναρξη των μαθημάτων γιά τό ακαδημαϊκό έτος 2016 – 2017.
Στή Σχολή γίνονται δεκτοί μαθητές καί μαθήτριες από 9 ετών. Η φοίτηση ειναι δωρεάν καί διαρκέσει 5 έτη.
Οι εγγραφές θά πραγματοποιούνται από σήμερα έως καί 25 Σεπτεμβρίου 2016 κατά τίς πρωινές ώρες 9:00-13:00 στά γραφεία της ιεράς Μητροπόλεως (Ζυμβρακάκη καί Σισμάνογλου γωνία). Πληροφορίες στο τηλ. 25310 22642 και στον αριθμό 25310 26695.
Τήν Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου καί ώρα 7:30 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας καί Κομοτηνής κ. Παντελεήμων θά τελέσει τόν αγιασμό γιά τήν εναρξη των μαθημάτων.

Αστυνομικό Δελτίο

Κλοπές στα στέκια των Γιορτών Παλιάς Πόλης

Παραβιάσεις σε οικίσκους που στεγάζονται οι πολιτιστικοί σύλλογοι την πρώτη νύχτα των Γιορτών Παλιάς Πόλης της Ξάνθης, παρουσιάστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, καθώς τα μέλη όλων των συλλόγων απομακρύνθηκαν από τα σημεία τους, αφού τακτοποίησαν με το κλείσιμο ζητήματα καθαριότητας και αφού τακτοποίησαν τραπέζια και καθίσματα, μετά από τις 02:00.
Σε κάποιες περιπτώσεις οι παραβιάσεις αυτές εξελίχθηκαν και σε βανδαλισμούς καθώς οι δράστες για να εισέλθουν έσπασαν σανίδια από τους ξύλινους οικίσκους και ψυγεία για να αποσπάσουν το περιεχόμενό τους.Οι άντρες και οι γυναίκες της δημόσιας ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης έκαναν εξονυχιστικά έλεγχο, συλλέγοντας στοιχεία που θα ήταν δυνατό να οδηγήσουν στη σύλληψη των δραστών.
Τα μέτρα ασφάλειας της περιοχής τόσο από την ιδιωτική εταιρία φύλαξη, όσο και από την Ελληνική Αστυνομία θα ενταθούν τις επόμενες ώρες και ημέρες ώστε να μη προκύψει ξανά αυτό το φαινόμενο.

Συνελήφθη 38χρονος ημεδαπός για κλοπή και αντιποίηση αρχής

Συνελήφθη στην Κομοτηνή 38χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή και αντιποίηση αρχής.
Ο δράστης μετέβη στην αποθήκη του ΚΤΕΛ Ροδόπης, όπου προσποιούμενος τον αστυνομικό και εκμεταλλευόμενος την ολιγόλεπτη απουσία του διαχειριστή της, αφαίρεσε από το εσωτερικό της το χρηματικό ποσό των 110 ευρώ.
Μετά την καταγγελία του περιστατικού, οι αστυνομικοί προέβησαν σε σχετικές έρευνες και αναζητήσεις, με αποτέλεσμα, λίγη ώρα αργότερα, να εντοπίσουν τον 38χρονο και να τον συλλάβουν.

Αθλητική Ενημέρωση

Πανθρακικός-Δόξα Προσκυνητών 1-2

Ήττα (1-2) για τον Πανθρακικό στη φιλική αναμέτρηση με τη Δόξα Προσκυνητών μπροστά σε 200 φιλάθλους που βρέθηκαν στο ΔΑΚ Κομοτηνής, με τα έσοδα από τα εισιτήρια να προσφέρονται στον 21χρονο ποδοσφαιριστή της Ζακύνθου, Λεωνίδας Κουτσούκη.

Ο Ολυμπιακός στη γειτονιά μας


Σχολή ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού δημιουργεί στην Κομοτηνή ένας παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Πανθρακικού, Φώτης Κωνσταντινίδης . Ως υπεύθυνος των Ακαδημιών κάνει ένα διαφορετικό βήμα κι από τη γνώριμη θέση του ποδοσφαιριστή περνά σ’ αυτή του προπονητή.
«Όλες μου τις προσωπικές φιλοδοξίες στο ποδόσφαιρο ευτύχησα να τις ζήσω ως ποδοσφαιριστής, αυτό που τώρα με ενδιαφέρει είναι να σταθώ με σωστό τρόπο στα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο να τους στηρίξω στην προσπάθειά τους αυτή και να τους περάσω τα σωστά μηνύματα», δήλωσε στην ΕΡΑ Κομοτηνής ο Φώτης Κωνσταντινίδης.
Επι πλέον πρόσθεσε πως οι προπονήσεις θα γίνονται σε τρία πλήρως ανακαινισμένα γήπεδα, ένα πλαστικό και δύο φυσικά.

Keywords
ΕΡΤ, ειδήσεις, ιλχάν αχμέτ, νέα, βενιζελος, θεσσαλονικη, λεωφορεια, ΑΔΕΔΥ, συμμετοχή, βουλη, hogan, ξανθη, κυπρος, ελλαδα, δραση, προσφορες, τηλ, συλληψεις, ημεδαπός, κομοτηνη, κτελ, εισιτήρια, ολυμπιακος, ερα, καθαρα δευτερα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, τραπεζα της ανατολης, Καλή Χρονιά, Πρώτη Μέρα της Άνοιξης, θεμα εκθεσης 2012, αστυνομικο τμημα, δημος ξανθης, ξανα, κοινωνια, ημεδαπός, σχολικα ειδη, το θεμα, αστυνομια, βημα, γηπεδα, γωνια, δωρεαν, θεμα, θρακη, θρησκευτικα, κυπρου, παιχνιδια, πλαισιο, προγραμμα, υφεση, ψυγεια, ωρα, αγαπη, ανεργια, ανοιξη, αχμετ, βορεια, βρισκεται, γειτονια, γινει, γινονται, γραφεια, δευτερα, δημος, δοξα, εγγραφες, ευρω, εισιτήρια, εκθεση, ελληνικη αστυνομια, ενεργα, ερα, ερευνες, εταιρια, ετη, ετων, ετος, ιδιο, ιλχάν αχμέτ, ιωακειμ, κλοπη, κωνσταντινιδης, λεωνιδας, μνημεια, νυχτα, παιδια, ποδοσφαιρο, πεμπτη, σαββατο, συλληψη, συμμετοχή, σπιτι, συλλογοι, σχολειο, τηλ, τμημα, τρια, φυσικα, φορα, χατζιδακις, ωρες, αντρες, δικαιωματα, ειδη, hogan, μια φορα, μπροστα, οψεις, πληροφοριες, σωστο
Τυχαία Θέματα