ΕΡΤ Ειδήσεις 18-01-2018

10:57 18/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Δεν βγήκε λευκός καπνός από την καμινάδα της Δικαιοσύνης για την ΣΕΚΑΠ

Στο Διοικητικό Πρωτοδικείο της Κομοτηνής βρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης οι εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ στο πλαίσιο της συζήτησης των ασφαλιστικών μέτρων κατά της είσπραξης του προστίμου των 38 εκατομμυρίων ευρώ που έχει καταθέσει η εταιρία, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 2.20 μ.μ. χθες.

Στην υπόθεση, η ΣΕΚΑΠ εκπροσωπήθηκε από τους δικηγόρος Αλέξανδρο Λυκουρέζο και Γιώργο Παπαδημητρίου

,τα σωματεία εργαζομένων εκπροσωπηθήκαν από τον δικηγόρο Κώστα Κουρτίδη. Η τελική απόφαση αναμένεται το Φεβρουάριο συμφώνα με δηλώσεις του Αλέξανδρου Λυκουρέζου και εφόσον είναι θετική θα διευκολύνει την απρόσκοπτη λειτουργία της επιχείρησης και τη διακίνηση των προϊόντων στην εσωτερική αγορά.
Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν οι τρεις βουλευτές του Νομού Ξάνθης Ζεϊμπέκ, Γιαννακίδης, Στογιαννίδης που εκφράζουν τη στήριξή τους στη συνέχιση λειτουργίας της επιχείρησης και υποστηρίζουν ότι αυτή πρέπει να διασφαλιστεί ενώ το πρόστιμο πρέπει να αποδωθεί στους υπαίτιους της λαθρεμπορίας, οι οποίοι διοικούσαν την εταιρία κατά το 2008 όταν και εντοπίστηκε το σχετικό φορτίο. Παρόντα ήταν επίσης τα μέλη του ΔΣ του εμπορικού συλλόγου Ξάνθης, που έκλεισαν τα καταστήματά τους στο πλαίσιο της κινητοποίησης.

Οικονομία-Επιχειρήσεις

ΟΕΕΘ: Η Θράκη είναι πια τουριστικός προορισμός Απόδρασης

Για τη Συνεργασία της με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, μίλησε στην ΕΡΤ Δίκτυο ΑΜ-Θ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης, Κώστας Χατζημιχαήλ.
Στο πλαίσιο της συνεργασίας η ΟΕΕΘ θα βοηθήσει στην συλλογή των αναγκαίων στατιστικών στοιχείων της περιοχής ευθύνης της, ενώ η ΕΛΣΤΑΤ θα παράγει στατιστικά στοιχεία για περιοχές της Θράκης και θα παρέχει περεταίρω τεχνική/επιστημονική βοήθεια στην Ομοσπονδία.
Αναφερόμενος ο κ. Χατζημιχαήλ στο λαθρεμπόριο έκανε λόγο για έξαρση της μαύρης οικονομίας, αναφέροντας τον αριθμό της στα 4,5 δις ευρώ ετησίως.
Σε ότι αφορά τον τουρισμό, η Θράκη μπορεί πλέον να διεκδικήσει τη θέση του προορισμού της αποδρασης, καθώς συνολικά στην Κομοτηνή από την Νυμφαία και στην Αλεξ-πολη από τους κήπους, καταμετρήθηκαν 4,5 οδικές αφίξεις στη Θράκη.

Πρωτογενής Τομέας

Επιτάχυνση στην καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης στους τευτλοπαραγωγούς

Συνάντηση με εκπροσώπους τευτλοπαραγωγών από όλες τις τευτλοπαραγωγικές περιοχές της χώρας είχε σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, παρουσία και του υφυπουργού Βασίλη Κόκκαλη.
Ο κ. Αποστόλου ενημέρωσε τους παραγωγούς ότι θα επιταχυνθεί η καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης ύψους 72 ευρώ ανά στρέμμα και συνολικού ύψους 4,6 εκατ. ευρώ για την παραγωγή του 2017. Η πληρωμή αναμένεται αρχές Φεβρουαρίου.

Ταυτόχρονα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προχωρά στη σύσταση επιτροπής, η οποία θα αναλάβει να τεκμηριώσει την υιοθέτηση διακριτού αγροπεριβαλλοντικού μέτρου στο πλαίσιο του ΠΑΑ για την περαιτέρω ενίσχυση, στην παραγωγή του 2018, των τευτλοπαραγωγών που εφαρμόζουν αντίστοιχες πρακτικές

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα μείωσης ρύπανσης νερού-νιτρορύπανση-

Ξεκίνησε και θα διαρκέσει έως 16 Φεβρουαρίου, η υποβολή αιτήσεων για την ένταξη Αγροτών στο πρόγραμμα μείωσης ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα.
Οι αιτήσεις στήριξης θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος στον ιστότοπο p2.dikaiomata.gr
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται και στις κατά τόπους Δ/νσεις Αγροτικής Ανάπτυξης.

Μαρκάρισμα χελιών με ειδικές δορυφορικές συσκευές GPS

Ερευνητές του Ινστιτούτου Αλιευτικής Έρευνας από την Καβάλα πραγματοποίησαν στην Λιμνοθάλασσα Βιστωνίδας στις εγκαταστάσεις του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Βιστωνίδας μαρκάρισμα χελιών με ειδικές δορυφορικές συσκευές GPS, για την επιστημονική παρακολούθηση των χελιών και της μελέτη της αναπαραγωγικής τους μετανάστευσής από περιοχή της Βορείου Ελλάδας (Λίμνη Βιστωνίδα) προς τη Θάλασσα των Σαργασσών (Καραϊβική) όπου και λαμβάνει χώρα η αναπαραγωγή τους. Η διαδικασία και η απελευθέρωση μαρκαρισμένων με πομπούς χελιών πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Ιανουαρίου στις 5.30 το απόγευμα , από τους ερευνητές του ΙΝΑΛΕ Μάνο Κουτράκη και Αργύρη Σαπουνίδη με τη συνδρομή ξένων επιστημόνων από Αγγλία και Δανία .

Εργαστήριο Μελισσοκομίας στο Κέντρο Δήμητρα

Από το ΚΕΝΤΡΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ και το ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΡΟΔΟΠΗΣ ανακοινώνεται ότι :

Στις 28/01/2018 από 09:30 εως 13:30, ημέρα Κυριακή, στο ΚΕΝΤΡΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ πρόκειται να πραγματοποιηθεί ημερήσια εκπαίδευση με θέμα την αντιμετώπιση του ακάρεως .
Εκπαιδευτής θα είναι ο κ. Γκόρας Γεώργιος από το εργαστήριο μελισσοκομίας του Α.Π.Θ.
Όσοι μελισσοκόμοι επιθυμούν μπορούν να έρθουν να παρακολουθήσουν.

Εκκλησία

Σε πλειοδοτικό διαγωνισμό το “Νησάκι” από την Μητρόπολη Ξάνθης

Σε πλειοδοτικό διαγωνισμό ξαναβγάζει η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης το “Νησάκι” την Τρίτη 30 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της Μητρόπολης.
Ο υδρόμυλος, που στεγασε την ιστορική ταβέρνα, δίπλα στον Κόσυνθο και τη νέα πεζογέφυρα, ανήκει στη δικαιοδοσία της Μονής Αρχαγγελιώτισσας και τα τελευταία χρόνια, παρότι μισθώθηκε από διάφορα επιχειρηματικά σχήματα, δεν κατέστη δυνατό να υλοποιηθεί κάποια επένδυση

Εθελοντισμός

Ξεκίνησε έστω και …αργοπορημένα ο εθελοντικός Άη Βασίλης

Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις της εθελοντικής δράσης ο Αη Βασίλης άργησε μια μέρα και θα διαρκέσουν έως τις 28 Ιανουαρίου.
Το φετινό χαρακτηριστικό των εκδηλώσεων είναι οι συνεργασίες και οι συμπράξεις των συλλόγων, με αποτέλεσμα να μην εκτείνονται χρονικά οι εκδηλώσεις και να είναι πιο πυκνές οι δράσεις.
Σημειώνεται πως είναι η 6η πετυχημένη χρονιά της συγκεκριμένης εθελοντικής δράσης, που έχει καταφέρει να ενώσει φορείς, συλλόγους και επαγγελματίες της περιοχής.
To σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει στη Λέσχη Κομοτηναίων – Θρακικό Ωδείο, Live με τους “OPERA CHAOTIQUE”. Στον 2ο όροφο της Λέσχης Κομοτηναίων, στις 21:00
Επίσης από το Σύλλογο Alma Libre, » Latin Party» στις 21:30 στο Rock Bar Journey

Αυτοδιοίκηση-Πολιτισμός

Αναζητείται με ανοιχτή η Βασίλισσα του Καρναβαλιού στην Ξάνθη

Μέσω ανοιχτής πρόσκλησης το Κέντρο Πολιτισμού Ξάνθης αποφάσισε να αναζητήσει τη Βασίλισσα του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού για το 2018
Καλούνται όσες ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην μεγάλη αυτή γιορτή, να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους καταθέτοντας βιογραφικό και φωτογραφίες, έως την επόμενη Τετάρτη 24/1/2018 στο Τμήμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης

Πολιτισμός

ΣΜΥΡΝΗ: ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΕΩΣ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥΣ

Η ΦΕΞ, το βιβλιοπωλείο Πυργελή και οι εκδόσεις Κέδρος διοργανωνουν την παρουσίαση του βιβλίου του Hervé Georgelin «ΣΜΥΡΝΗ: ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΕΩΣ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥΣ».
Το Βιβλίο θα παρουσιάσει η Αικατερίνη Σ. Μάρκου, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δ.Π.Θ.
Η παρουσίαση θα γίνει την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου στις 20.00 Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΕΓΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

Με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση και λειτουργία της Λέσχης Lions “Ορφέας Κομοτηνής” η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής σε συνεργασία με τη Λέσχη Lions “Ορφέας Κομοτηνής’’ διοργανώνουν το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 7.00 μ.μ. στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κυττάρου (Πρώην ΡΕΞ Κομοτηνής) συναυλία για την ενίσχυση της λειτουργίας της Στέγης Αγάπης της Λέσχης Lions “Ορφέας Κομοτηνής’’, με τίτλο:
«Ευρώπη-Βαλκάνια-Ελλάδα»

Θεατρική κωμωδία στην τουρκική γλώσσα στη Γενισέα από την θεατρική ομάδα του Δήμου Sarıyer της Κων/πολης

Η θεατρική ομάδα του Δήμου Sarıyer της Κων/πολης με μια κωμωδία στην Τουρκική γλώσσα ,θα δώσει δυο παράστασης στη Γενισσέα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο με ελεύθερη είσοδο. Τη διοργάνωση ανέλαβαν Δήμος Αβδήρων και Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης

Προβολές της Πέμπτης από την ΕΛΜΕ Ξάνθης

Στις «Προβολές της Πέμπτης της ΕΛΜΕ Ξάνθης »σήμερα στο Λαογραφικό Μουσείο, στις 9μμ. θα προβληθεί η ταινία «Ποιος φοβάται τους γάτους της Περσίας» (Kasi az gorbehaye irani khabar nadareh, 2009) του σκηνοθέτη Bahman Ghobadi.

4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Το «Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, το Xanthi TechLab, η κινηματογραφική λέσχη της ΦΕΞ, σε συνεργασία με την Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, διοργανώνουν το 4ο Φεστιβάλ Αμερικανικού Κινηματογράφου στην Ξάνθη από την Πέμπτη 25 έως την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου .

Το φετινό πρόγραμμα παρουσιάζει 3 ταινίες τριών σημαντικών αμερικανών δημιουργών με ένα εξαιρετικό cast αλλά και δύο ταινίες, με θέμα το Αφγανιστάν.

Αστυνομικό Δελτίο

Συνελήφθησαν 2 υπήκοοι Πακιστάν, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν στην παλαιά Εθνική Οδό Ιάσμου -Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 23 και 20 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου.

Keywords
ΕΡΤ, ειδήσεις, σεκαπ, ελστατ, δις, κομοτηνη, παα, καβαλα, gps, ελλαδα, δημητρα, νέα, live, latin, party, rock, ξανθη, βιβλιοπωλείο, σμυρνη, lions, δηπεθε, ρεξ, ελμε, φεστιβαλ, xanthi, κινηση στους δρομους, βιογραφικο, ομαδα διας, αλλαγη ωρας, Καλή Χρονιά, υπουργειο δικαιοσυνης, η ημέρα της γης, αλλαγη ωρας 2013, αστυνομικο τμημα, γιορτη σημερα, βουλευτες, αη βασιλης, υιοθετηση, αφγανισταν, δανια, εθνικη, ελστατ, ημερησια, θαλασσα, θεμα, θρακη, πλαισιο, προγραμμα, ταινιες, φωτογραφιες, ωρα, gps, αγορα, αικατερινη, αιτησεις, αλεξ, αφιξεις, αφορμη, βαλκανια, βιβλιο, βοηθεια, γινει, γλωσσα, γραφεια, δευτερα, δημος, δηπεθε, δηλωσεις, δις, δωσει, δικτυο, αιθουσα, ευρω, εκδοσεις κεδρος, εκπαιδευση, ελμε, επτα, εταιρια, ετων, ιδρυση, υποθεση, εκδοσεις, κεδρος, κωμωδια, λειτουργια, λεσχη, λογο, μανο, ομαδα, παα, πακισταν, παρουσιαση, πεμπτη, πρωι, ρεξ, σαββατο, σεκαπ, σχηματα, ταβερνα, τμημα, τριτη, φεστιβαλ, χρονικα, ωδειο, ανηκει, γιορτη, χωρα, ηλεκτρονικα, υπουργειο, κωστας, κυριακη, latin, lions, μελετη, rock, xanthi
Τυχαία Θέματα