ΕΡΤ Χανίων – Ελ. Γιακουμάκη: Δημιουργία Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στο Νοσοκομείο (audio)

07:37 29/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για τη δημιουργία Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στο Γ.Ν. Χανίων. Αποφασίστηκε η συνεργασία των δύο νοσοκομείων, ώστε οι γιατροί του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου του ΠΑΓΝΗ να προσφέρουν τεχνογνωσία σε επίπεδο εκπαίδευσης Νοσηλευτικού προσωπικού και στη φάση της αρχικής λειτουργίας αντίστοιχης δομής στα Χανιά.

Σε συνέντευξή

της στην ΕΡΤ Χανίων, η υποδιοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Ελένη Γιακουμάκη, υπενθύμισε ότι ο στεφανιογράφος υπήρχε στο Νοσοκομείο από το 2000 και δεν λειτούργησε καθόλου έως το 2007. Το 2007 αναβαθμίστηκε τεχνολογικά και έγιναν κάποιες ελάχιστες αγγειογραφίες, αλλά μετά την αποχώρηση του αγγειοχειρουργού το μηχάνημα παρέμεινε ανενεργό έως και σήμερα. Η δημιουργία Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στα Χανιά μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, αρχής γενομένης από την εκπαίδευση του Νοσηλευτικού προσωπικού που θα στελεχώσει το Εργαστήριο.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν εκ μέρους του ΠΑΓΝΗ, ο Δ/ντής της Καρδιολογικής Κλινικής Καθηγητής κ. Παρθενάκης, ο Επίκουρος Καθηγητής Καρδιολογίας- γιατρός του αιμοδυναμικού εργαστηρίου ΠΑΓΝΗ, κ. Σκαλίδης. Εκ μέρους του Γ.Ν. Χανίων, η Δ/ντρια και Επιστημονικά Υπεύθυνη της Καρδιολογικής Κλινικής, κα Καυκαλά, ο καρδιολόγος ΕΑ΄ ιατρός, κ. Διακάκης και ο κ. Παταλιάκας, στρατιωτικός επεμβατικός καρδιολόγος του Ν.Ν.Κ. Χανίων. – Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου

Ακούστε τη συνέντευξη:

Keywords
Τυχαία Θέματα