Το Γκραν Πρι της Γερμανίας στην ΕΡΤ2 και ΕΡT HD

00:05 29/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Φόρμουλα 1 μεταφέρεται στη Γερμανία για τον 12ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2016.

Το Χόκενχαϊμ επιστρέφει στο ημερολόγιο μετά από απουσία ενός έτους, σηματοδοτώντας το τέλος ενός «μίνι μαραθωνίου» στο φετινό πρωτάθλημα πριν τη διακοπή του Αυγούστου, κατά τη διάρκεια του οποίου έγιναν έξι αγώνες σε οχτώ εβδομάδες. Σε αυτήν την περίοδο, ο Λιούις Χάμιλτον έφερε «τα πάνω-κάτω» στο πρωτάθλημα, πετυχαίνοντας πέντε νίκες σε έξι αγώνες και μετατρέποντας ένα μειονέκτημα 43 βαθμών από το Νίκο Ρόσμπεργκ,

σε προβάδισμα έξι βαθμών στο πρωτάθλημα οδηγών. Ποιά καλύτερη ευκαιρία για τον Γερμανό πιλότο της Mercedes, για να επιστρέψει στις νίκες, και μάλιστα στο σπίτι του, σε μια πίστα που θριάμβευσε στον τελευταίο αγώνα που έγινε εκεί το 2014;

Όσον αφορά τον Χάμιλτον, το μομέντουμ μπορεί να είναι μαζί του, ο κίνδυνος όμως να δεχθεί ποινές θέσεων – λόγω του γεγονότος ότι έχει ήδη χρησιμοποιήσει τον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό ορισμένων εξαρτημάτων της μονάδας ισχύος του – είναι μεγάλος. Ωστόσο ο ίδιος δηλώνει αισιόδοξος για τον αγώνα, λέγοντας ότι «αν μπορέσω να διατηρήσω τη φόρμα μου και αυτό το Σαββατοκύριακο, θα είμαι σε καλή κατάσταση…».

Η Red Bull έρχεται στη Γερμανία όντας έναν βαθμό πίσω από τη Ferrari στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών, μετά την 3η και 5η θέση των Ντάνιελ Ρικιάρντο και Μαξ Φερστάπεν στο Γκραν Πρι της Ουγγαρίας. Αν και οι δύο ομάδες έχουν ανέβει στο βάθρο τρεις φορές – η κάθε μία – στους τελευταίους πέντε αγώνες, η δυναμική φαίνεται ότι βρίσκεται με τους «Ταύρους», οι οποίοι έχουν συλλέξει τους διπλάσιους σχεδόν βαθμούς σε σχέση με τη Scuderia, από το Γκραν Πρι της Αυστρίας κι έπειτα. Και παρότι φημολογείται ότι η μονάδα ισχύος της Renault υπολείπεται κατά 50 ίππους σχεδόν αυτής της Mercedes, ο επικεφαλής της Red Bull Κρίστιαν Χόρνερ, είναι σίγουρος ότι, χάρη και στο επιθετικό οδηγικό δίδυμο της ομάδας του, θα μπορέσει να κερδίσει τη Ferrari στη μάχη για την δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών.

Η Ferrari με τη σειρά της, μετά από άλλη μια απογοητευτική εμφάνιση στον τελευταίο αγώνα, προέβη σε σημαντικές αλλαγές, με τον τεχνικό διευθυντή της, Τζέιμς Άλισον, να αποχωρεί από την ομάδα και την θέση του να παίρνει ο Ματία Μπινότο, πρώην διευθυντής του τομέα μονάδων ισχύος της Ferrari.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ δήλωσε πάντως ότι η αποχώρηση του Άλισον δεν τον ανησυχεί και εξέφρασε την πίστη του στη διοίκηση και το ανθρώπινο δυναμικό της ομάδας λέγοντας ότι «τα πράγματα οδεύουν προς τη σωστή κατεύθυνση».

Όπως συνέβη και στην Ουγγαρία, αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο του γερμανικού Γκραν Πρι. Αυτήν τη φορά όμως οι προγνώσεις μιλούν για αίθριο καιρό στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου και πιθανότητα βροχή την Κυριακή, κάτι που θα μπορούσε να επηρεάσει την έκβαση του αγώνα.

Η ζωντανή μετάδοση του Γκραν Πρι της Γερμανίας ξεκινά την Κυριακή στις 15:00 από τις συχνότητες της ΕΡΤ2 και ΕΡΤ HD. Μια ώρα νωρίτερα θα προηγηθεί, η μαγνητοσκοπημένη μετάδοση των κατατακτήριων δοκιμών.

Στα μικρόφωνα οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, Νίκος Κορόβηλας και Ηλίας Παπαϊωάννου.

Καλεσμένοι στο στούντιο, ο Βασίλης Γούσιας (MSc Πολυτεχνείου Πατρών και διευθυντής δημόσιου σχολείου στην Αιτωλοακαρνανία) και η δημοσιογράφος του ειδικού Τύπου, Πόπη Παπαμιχαήλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα