Ερώτηση Βλάση για το θέμα με τις αναρτήσεις των δασικών χαρτών στην Αρκαδία

08:45 1/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την άμεση επίλυση των προβλημάτων που έχουν παρουσιαστεί, μετά την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών της Αρκαδίας, ζήτησε με ερώτησή του, προς τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Γιώργο Σταθάκη, ο βουλευτής Αρκαδίας Ν.Δ. Κώστας Βλάσης.

Ο κ. Βλάσης, μιλάει για πρόχειρη και ελλιπής διαδικασία που ακολούθησε το Υπουργείο. Ο Αρκάδας βουλευτής, υποστηρίζει ότι στην Αρκαδία υπάρχει σημαντικός αριθμός αγροτικών εκμεταλλεύσεων, οι οποίες στους Δασικούς Χάρτες παρουσιάζονται ως δασικές εκτάσεις, ενώ δε λείπουν και οι περιπτώσεις εκείνες όπου χαρακτηρίζονται ως αναδασωτέες,

εκτάσεις καλλιεργούμενες ή καλλιεργήσιμες, που είχαν καταστραφεί από πυρκαγιές.

Κατά τον κ. Βλάση, χιλιάδες ιδιοκτήτες αγροτικών ακινήτων βρίσκονται αντιμέτωποι με μεγάλη ταλαιπωρία και με πρόσθετες δαπάνες για την κατάθεση ενστάσεων. Το ύψος, μάλιστα, της επιβάρυνσης-κατά τον κ. Βλάση- αυξάνεται περαιτέρω καθώς το ειδικό τέλος καταβάλλεται ανά ακίνητο. Επιπλέον, είναι ορατό, το ενδεχόμενο, να χαθούν πάσης φύσεως αγροτικές επιχορηγήσεις και ενισχύσεις μετά την οριστικοποίηση των δασικών χαρτών.

Βάσει των παραπάνω, ο κ. Βλάσης ζητά να πληροφορηθεί από τον αρμόδιο Υπουργό αν σκοπεύει να διορθώσει τα λάθη στους Δασικούς Χάρτες, αλλά και αν προτίθεται να προχωρήσει σε 6μηνη παράταση της προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων και σε ταυτόχρονη μείωση του ειδικού τέλους που τις συνοδεύει.
Επιπλέον ζητά τη θεσμοθέτηση ενός και μόνο ειδικού τέλους ανά ενιστάμενο πολίτη ανεξαρτήτως του αριθμού ακινήτων.

από Δελτίο Τύπου
φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Keywords
Τυχαία Θέματα