ΕΡΤ2: «Μοιραία φεγγάρια» – Νέα κυπριακή σειρά

02:37 1/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα επόμενα τέσσερα επεισόδια της νέας συναρπαστικής κοινωνικής-δραματικής σειράς του ΡΙΚ «Μοιραία φεγγάρια» έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, την Τετάρτη 1η Μαρτίου 2017 και ώρα 17:15.

Η σειρά είναι εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα της Μάρως Κρανιδιώτου «Όταν η μοίρα αποφασίζει» και βασισμένη σε μια ιδέα της Εύης Παπαμιχαήλ και του Κλείτου Κλείτου.

Η σειρά διαδραματίζεται στην Κύπρο το 1974, όταν η τουρκική εισβολή

έκοψε το μαρτυρικό νησί στα δύο και σκόρπισε το θάνατο και τη δυστυχία στους Κύπριους, ξεκλήρισε ολόκληρες οικογένειες και χώρισε τις ζωές των ανθρώπων στα δύο -στο πριν και στο μετά. Η ιστορία μας αναφέρεται σε μια μεγάλη αγάπη που και αυτή κόπηκε στη μέση από τον πόλεμο. Ο Αλέξανδρος τραυματίζεται, χάνει τη μνήμη του και πέφτει θύμα πλεκτάνης του ίδιου του πατέρα του, που θέλει να τον χωρίσει από την αγαπημένη του Χριστίνα, λόγω κοινωνικής διαφοράς των δύο οικογενειών. Μόνο που η μοίρα, 38 χρόνια μετά, τους δίνει μία δεύτερη ευκαιρία: μέσα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι συμπτώσεων, οι δρόμοι τους συναντιούνται ξανά..

Πρωταγωνιστούν (με αλφαβητική σειρά): Στέλιος Ανδρονίκου, Δημήτρης Βερύκιος, Κώστας Βήχας, Έλενα Δημητρίου, Λευτέρης Ζαμπετάκης, Ανδρούλα Ηρακλέους, Ηλιάνα Κάκουρα, Σοφία Καλλή, Ζωή Κυπριανού, Ντίνος Λύρας, Χριστίνα Μαρούχου, Γιώργος Παναγιώτου, Λευτέρης Σαλωμίδης, Μαρία Φιλίππου, Έλενα Χριστοφή.

Στο ρόλο του Πάνου, ο Φίλιππος Σοφιανός.

Και στο ρόλου του Έκτορα, ο Στέλιος Καυκαρίδης.

Guest star: Μιμή Ντενίση.

Μουσική: Χρίστος Ανδρέου.

Σκηνικά: Λάκης Γενεθλής.

Διεύθυνση παραγωγής: Στέλιος Ζήσιμος, Ζήνωνας Χατζηπαύλου.

Σενάριο: Ελένη Αρτεμίου Φωτιάδου, Πάνος Σταθόγιαννης.

Επιμέλεια σεναρίου και παραγωγής: Κλείτος Κλείτου.

Σκηνοθεσία: Κλείτος Κλείτου, Σάιμον Φαρμακάς

Επεισόδιο 77ο

Ο γιατρός διαπιστώνει ότι έχει μεγαλώσει ένας λεμφαδένας του Ανδρέα. O Ανδρέας πανικοβάλλεται και ο γιατρός προχωράει σε επέμβαση και αφαίρεση του λεμφαδένα. Η Μαρία δέχεται ένα τηλεφώνημα από τον δικηγόρο του Γιάννη, που την παρακαλεί να περάσει από τα κρατητήρια γιατί ο πελάτης του θέλει οπωσδήποτε να τη δει. Ο Μάικλ βρίσκει την Τζένη σε ψυχολογικά χάλια στο σαλόνι, να θυμάται τον Ανδρέα και να κλαίει.

Επεισόδιο 78ο

Η Μαρία βγαίνει από τις φυλακές πολύ ταραγμένη. Ο Αλέξανδρος την ακολουθεί, φωνάζοντας το όνομά της. Τελικά της κάνει μεγάλο κακό να βλέπει τον Γιάννη. Στο σπίτι του Έκτορα εμφανίζεται πάλι η γυναίκα του Βασίλη και ξεσπάει μεγάλος καβγάς ανάμεσά τους. Εκείνη επιμένει και καθώς καβγαδίζουν συμβαίνει ένα ατύχημα. Εκείνη τη στιγμή μπαίνει στο σπίτι η Μάρθα που τα χάνει εντελώς μ’ αυτό που βλέπει. Ο Βασίλης της λέει ότι αυτό θα είναι το μυστικό τους που θα τους ενώνει.

Επεισόδιο 79ο

Η Μάρθα πανικοβάλλεται, βλέποντας την Ασπασία νεκρή. Τι θα κάνουν τώρα; Ο Βασίλης προσπαθεί να κρατήσει την ψυχραιμία του και υπό την εποπτεία του ΄Εκτορα, τηλεφωνάει στη Χριστίνα στο Λονδίνο, εκ μέρους της Πρόνοιας. Ο Ιάσονας θέλει να την επισκεφθεί στο σπίτι της στο Λονδίνο για κάποιες φωτογραφίες από την εκδήλωση στη Λευκωσία, που πρέπει να της παραδώσει αλλά και για τη συμμετοχή της σε άλλες εκδηλώσεις, που αυτή τη φορά θα γίνουν στο Λονδίνο.

Επεισόδιο 80ο

Ο Βασίλης θάβει το πτώμα της πρώην γυναίκας του μαζί με τη Μάρθα που πλέον θεωρεί τον εαυτό της συνένοχο σ’ αυτό το έγκλημα. Η Τζένη ψάχνει απεγνωσμένα τον Ανδρέα. Αποφασίζει να ταξιδέψει στην Ελλάδα για να τον βρει. Ο Έκτορας Παπάζογλου πείθει τον Βασίλη να βρει τη Χριστίνα στο Λονδίνο και να την απειλήσει, ώστε να μη μαθευτεί το μυστικό τους.
Keywords
Αναζητήσεις
μοιραία φεγγάρια 1/3/2017
Τυχαία Θέματα