Ερώτηση Β. Κόκκαλη για τον τρόπο υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ

14:38 12/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, με θέμα τον τρόπο υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ, κατέθεσε ο βουλευτής Λάρισας των ΑΝΕΛ Βασίλης Κόκκαλης, ζητώντας να πληροφορηθεί πότε αναμένεται να ληφθεί απόφαση αναφορικά με τον τρόπο υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ και με βάση ποια έτη υπολογισμού θα τεθεί ως βάση για την εξεύρεση των αξιών, καθώς επίσης και αν σκοπεύει η κυβέρνηση να προβεί σε κάποια νομοθετική αλλαγή, αναφορικά με την συνολική

απαλλαγή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από την καταβολή ΦΠΑ και ιδίως εκείνων των οποίων τα καθαρά έσοδα δεν ξεπερνάνε τις 25.000 ευρώ ετησίως.

Στην ερώτηση του ο βουλευτής των ΑΝΕΛ αναφέρει μεταξύ άλλων: «Με βάση τον πρόσφατο νόμο που ψηφίσθηκε, από το 2016 στον συμπληρωματικό φόρο του ΕΝΦΙΑ εντάσσονται και τα αγροτεμάχια. Πλην, όμως ο τρόπος υπολογισμού του ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων, βρίσκεται ουσιαστικά στον ‘’αέρα’’. Ως γνωστόν και προκειμένου να ανταποκριθούμε στις δεσμεύσεις μας, θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία των τεστ εκκαθάρισης του συμπληρωματικού φόρου ώστε να είναι στην συνέχεια εφικτή η αξιολόγηση του τρόπου υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ.
Σύμφωνα με τις διατάξεις που ψηφίστηκαν, αυξήθηκε ο φόρος για τα οικόπεδα με την επιβολή νέων αυξημένων έως και 25% συντελεστών υπολογισμού του φόρου. Οι συντελεστές ξεκινούν από 0,0037 ευρώ/τ.μ. για αξία έως 2 ευρώ/τ.
Keywords
Τυχαία Θέματα