Tα κενά αγροτικά ιατρεία επιχειρεί να καλύψει το Υπουργείο Υγείας- 31 θέσεις στο Β. Αιγαίο

14:15 12/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα περιφερειακά ιατρεία που έχουν μείνει χωρίς γιατρούς επιχειρεί να καλύψει το Υπουργείο Υγείας με την πρόσκληση υποβολής αιτήσεων σε γιατρούς για 31 θέσεις σε αγροτικά και περιφερειακά ιατρεία του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Η πρόσκληση αφορά Υπόχρεους Υπηρεσίας Υπαίθρου (απόφοιτοι της ιατρικής σχολής που επιθυμούν να κάνουν αγροτικό για πρώτη φορά) αλλά και Ιατρούς επί θητεία (απόφοιτοι της ιατρικής σχολής που έχουν ήδη εκπληρώσει την υπηρεσία υπαίθρου) για την κάλυψη των ιατρείων για ένα χρόνο ενώ για 14 από αυτά τα ιατρεία οι γιατροί δικαιούνται το επίδομα

των 400 ευρώ συνδυαστικά με το επίδομα σίτισης και στέγασης που αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει αύριο και το Υπουργείο επιδιώκει η διαδικασία να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό προκειμένου να καλυφθούν οι κενές θέσεις . Οι περισσότερες από αυτές δεν είχαν καλυφθεί από παλαιότερες προκηρύξεις και με το κίνητρο του επιδόματος των 400 ευρώ το Υπουργείο ευελπιστεί αυτή τη φορά να υπάρξει ενδιαφέρον.

Για τα νησιά μας αφορά 31 θέσεις και συγκεκριμένα 19 θέσεις για το Ν. Λέσβου, 8 για το Ν. Σάμου και πέντε στο Ν. Χίου.

Επίδομα 400 ευρώ δικαιούνται οι θέσεις των ιατρείων Πορτιανού στη Λήμνο, Σκαμιάς, Φίλιας, Βατουσας, Ερεσού, Μεσοτόπου, και συμπληρωματικά επίδομα σίτισης του περιφερειακού συμβουλίου στο ιατρείο Σκαμιάς.

Στη Σάμο 400 ευρώ δικαιούνται οι θέσεις στα ιατρεία Φούρνων, Θύμαινα, Χρυσομυλιάς, Καλλιθέας και Πύργου και επιπλέον επίδομα σίτισης τα ιατρεία Θύμαινας και Καλλιθέας και τέλος στη Χίο επίδομα 400 ευρώ Καμπιών, Ψαρών και Παρπαριάς και επίδομα σίτισης το ιατρείο Ψαρών.

Keywords
Τυχαία Θέματα