Εργασίες συντήρησης στην Ιερά Μονή Ολυμπιώτισσας

15:23 17/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

H Ιερά Μονή Ολυμπιώτισσας είναι το πιο παλαιό και γνωστό μοναστήρι στην επαρχία Ελασσόνας. Είναι χτισμένο στο λόφο Βορειοδυτικά της πόλης της Ελασσόνας και σε περίοπτη θέση. Αποτέλεσε πνευματικό φάρο, σεβάσμιο τόπο προσκύνησης, θεματοφύλακας της Μητροπόλεως και της επαρχίας Ελασσόνας.

Ένα πρόβλημα που παρουσιάστηκε στη στέγη της Ιεράς Μονής Ολυμπιώτισσας αντιμετωπίστηκε άμεσα και εντός ολίγων ημερών ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης της κεραμοσκεπής. Την επιτήρηση των εργασιών είχε η Εφορία Αρχαιοτήτων Λάρισας και ιδιαίτερα η

προϊσταμένη κα Σταυρούλα Σδρόλια.

Την Ιερά Μονή Ολυμπιώτισσας κατά τη διάρκεια των εργασιών συντήρησης επισκέφθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Θανάσης Παιδής καθώς η Μονή αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα θρησκευτικά μνημεία της Θεσσαλίας και συμπεριλαμβάνεται στα σημεία αναφοράς των επισκεπτών του θρησκευτικού τουρισμού και όχι μόνο.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην ΕΡΤ Λάρισας ο κ. Παιδής η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα επιδιώξει μέσω του νέου ΕΣΠΑ να εντάξει στο πρόγραμμα και τη συντήρηση του εσωτερικού της Ιεράς Μονής Ολυμπιώτισσας.
Τέλος να σημειωθεί ότι τόσο τα συνεργεία όσο και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη συντήρηση της κεραμοσκεπής έτυχαν της έγκρισης της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λάρισας.
Keywords
Τυχαία Θέματα