Έρευνες και αντιδράσεις για τη φονική έκρηξη στην πλ. Βικτωρίας

19:10 2/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια της έκρηξης στα Everest της πλατείας Βικτωρίας, που κόστιμε μία ανθρώπινη ζωή, αλλά και οι αντιδράσεις συνδικαλιστικών και κοινωνικών φορέων.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της Αθήνας με ανακοίνωσή του «εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια της άτυχης εργαζόμενης που έχασε τη ζωή της στο

χθεσινό δυστύχημα στα EVEREST της πλατείας Βικτωρίας. Επίσης εύχεται γρήγορη ανάρρωση στους πέντε τραυματίες.

Την ώρα που χιλιάδες θέσεις εργασίας χάνονται, διαρκώς αυξάνονται τα εργατικά ατυχήματα και θρηνούμε θύματα. Αυτό σημαίνει ότι και τα μέτρα ασφαλείας των εταιριών έχουν μειωθεί, αλλά και οι έλεγχοι που πρέπει να γίνονται δεν πραγματοποιούνται επαρκώς.

Επιβάλλεται να ξεκαθαριστούν άμεσα τα αίτια του δυστυχήματος και το κατά πόσον είχαν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας κατά τη διάρκεια των εργασιών που πραγματοποιούνταν στο υπόγειο του καταστήματος».

Στην ίδια ανακοίνωση το ΕΚΑ «απαιτεί από την Κυβέρνηση να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι συνθηκών υγείας και ασφαλείας στην εργασία και να αυξηθεί το προσωπικό των Επιθεωρήσεων Εργασίας ούτως ώστε να είναι οι έλεγχοι ουσιαστικοί και εντατικοποιημένοι. Επιτέλους τα θέματα Υγείας και Ασφάλειας στην εργασία να μην είναι ύστατη προτεραιότητα από κράτος και εργοδότες. Είναι θέματα ουσίας, αφορούν ανθρώπινες ζωές».

Nωρίτερα μιλώντας στην ΕΡΤ ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος, ανέφερε πως το πρώτο επτάμηνο του 2016 υπήρξαν δύο χιλιάδες εργατικά ατυχήματα, εκ των οποίων τα 29 ήταν θανατηφόρα. Σημείωσε επίσης ότι το 2015 έγιναν 2816 έλεγχοι, επιβλήθηκαν πρόστιμα 378 χιλιάδων ευρώ. Την ίδια χρονιά τα εργατικά ατυχήματα ήταν 237 εκ των οποίων τα θανατηφόρα ήταν δύο.

Για το Σάββατο 3 Δεκέμβρη στις 12 το μεσημέρι η κίνηση Ταξική Πορεία καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας απέναντι από το σημείο της έκρηξης.

Σχετικές ειδήσεις:
Mέτρα προστασίας ζητά η ΓΣΕΕ με αφορμή την έκρηξη στο ταχυφαγείο

Τραγωδία από έκρηξη σε ταχυφαγείο στην πλ. Βικτωρίας – Μία γυναίκα νεκρή, 5 τραυματίες (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα