Ερχεται βελτιωμένη ρύθμιση για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους Δήμους

11:35 12/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, προανήγγειλε στη Βουλή την Πέμπτη την κατάθεση βελτιωμένης διάταξης για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών πολιτών και επιχειρήσεων προς τους Δήμους και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις, πιθανόν εντός του Ιανουαρίου, που θα περιλαμβάνει δυνατότητα αποπληρωμής με περισσότερες από 12 δόσεις σύμφωνα με το Σκάι.

Η βελτιωμένη διάταξη θα κατατεθεί καθώς διαπιστώνεται ότι οι οφειλές αυξάνονται καθημερινά ενώ η πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων ούτε εξυπηρετεί ούτε αποδίδει.

Απαντώντας

σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλη Κεγκέρογλου, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε πως η διάταξη θα περιλαμβάνει αφενός την αποπληρωμή των βεβαιωμένων ποσών σε περισσότερες δόσεις και αφετέρου μέριμνα για τις προσαυξήσεις, αφήνοντας να εννοηθεί ότι προτίθεται να επαναφέρει τη ρύθμιση των 100 δόσεων που ίσχυσε για ένα διάστημα την Άνοιξη του 2015 και για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους Δήμους.

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, αναφέρει ο Σκάι, η σχετική διάταξη θα περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή πιθανότατα εντός του Ιανουαρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα