Καλαμάτα: Χωρίς θέρμανση σχολεία και το Διοικητήριο

10:33 12/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σοβαρα προβλήματα με τη θέρμανση ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών αντιμετωπίζουν μαθητές και εκπαιδευτικοί στο συγκρότημα που συστεγάζεται το 6ο Λύκειο και το 4ο ΕΠΑΛ στη λεωφόρο Αθηνών στην Καλαμάτα.

Χθες μάλιστα οι μαθητές -που απείχαν από τα μαθήματά τους- συναντηθηκαν με το δήμαρχο Παναγιωτη Νικα στο λεβητοστασιο του σχολείου

προκειμένου του κοινοποιησουν το πρόβλημα με το κεντρικό συστημα θέρμανσης, το οποίο δεν λειτουργεί από την αρχη της χρονιας.
Ο δήμαρχος έδωσε τη διαβεβαίωση πως το πρόβλημα θα επιλυθεί εντός της σημερινής ημέρας και επανέλαβε πως το συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα ήταν από την αρχή του προβληματικό και η μόνη λύση είναι να γκρεμιστεί και να ξανακατασκευαστεί (!).

Σε άσχημες συνθήκες λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών υποχρεώνονται να εργάζονται όμως οι υπάλληλοι και στο Διοικητήριο της Καλαμάτας, με τη θέρμανση να μη λειτουργεί στη συντριπτική πλειονότητα των γραφείων. Κι αυτό παρά τις έγκαιρες επισημάνσεις που από το τέλος του περυσινού Νοεμβρίου είχαν κάνει οι εργαζόμενοι για συντήρηση των συστημάτων κλιματισμού.
Η κατάσταση στα περισσότερα γραφεία είναι απελπιστική, με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι να επιστρατεύουν δικά τους μέσα για να ζεσταθούν, κάτι που επιβαρύνει εξαιρετικά το ηλεκτρικό δίκτυο του κτηρίου, με συνέπεια αρκετά συχνά να πέφτουν οι ασφάλειες και να δημιουργούνται προβλήματα στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και στα υπόλοιπα μηχανήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα