Έρχεται νέος χιονιάς

10:41 3/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει την Κρήτη από το Σάββατο, με κύρια χαρακτηριστικά και πάλι τους ισχυρούς βόρειους ανέμους, τις χαμηλές θερμοκρασίες, τις βροχές, το χιονόνερο και το χιόνι στα ορεινά και στα ημιορεινά του νησιού.
Σε επιφυλακή παραμένει ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας του νησιού αλλά και οι δήμοι Οροπεδίου Λασιθίου και Ανωγείων, στα ορεινά των οποίων αποκλείστηκαν 13 κτηνοτρόφοι, χωρίς ωστόσο να αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα.
Σήμερα, πάντως, ο καιρός

στην Κρήτη είναι γενικά καλός, με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες και με πιθανότητα να σημειωθούν παροδικές βροχές στα δυτικά καθώς και στα νότια τμήματα του νησιού. Οι άνεμοι πνέουν από Δυτικές διευθύνσεις με ένταση 4 – 5 , πρόσκαιρα έως και 6 Μποφώρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 7 έως 16⁰C στα πεδινά ενώ σε μεγαλύτερα υψόμετρα είναι χαμηλότερη. Διατηρείται ο κίνδυνος παγετού σε τοπικό επίπεδο λόγω κυρίως της νυκτερινής ψύξης. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας, ανάλογες καιρικές συνθήκες, με τοπικές βροχές, δυτικούς – νοτιοδυτικούς ανέμους έντασης 5-6 και τοπικά 7 Μποφώρ και θερμοκρασίες σε καλά για την εποχή επίπεδα θα επικρατήσουν μέχρι και την Παρασκευή, ανήμερα των Θεοφανίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα