Γερμανικά ΜΜΕ: Το 2017 ξεκινά με αυξήσεις φόρων στην Ελλάδα

10:25 3/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στις επιβαρύνσεις που φέρνουν οι αυξήσεις φόρων στην Ελλάδα σε πολλά αγαθά με την είσοδο του 2017 αναφέρονται τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης με επίκεντρο τηλεγράφημα του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων (dpa) σύμφωνα με την Deutsche Welle (DW).

Το τηλεγράφημα του dpa που φέρει τίτλο «Αμέτρητες αυξήσεις φόρων για τους Έλληνες στο νέο έτος» αναδημοσιεύουν

πολλές γερμανικές εφημερίδες όπως η FAZ, η Βild και η Stuttgarter Nachrichten σύμφωνα με την DW.

«Η οικονομία είναι ασθμαίνουσα, οι φόροι θα αυξηθούν και πολλοί Έλληνες δεν έχουν καν χρήματα στο πορτοφόλι. Πολλοί εκτιμούν ότι το 2017 θα είναι ακόμη πιο δύσκολο από τη χρονιά που μόλις πέρασε», τονίζει το γερμανικό πρακτορείο.

Το τηλεγράφημα εστιάζει στη φορολόγηση των αυτοκινήτων και τα τέλη κυκλοφορίας.

«Επειδή στην αρχή του έτους δεν επαρκούν τα χρήματα να πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας, πολλοί κάτοχοι οχημάτων αναγκάζονται τις πρώτες μέρες του χρόνου να επιστρέψουν τις πινακίδες,» αναφέρει το δημοσίευμα του dpa.

Με αφορμή το δημοσίευμα, η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung (SZ) γράφει ότι «Ακόμη κι αν οι εικόνες παθογένειας του ελληνικού κράτους σε μεγάλο βαθμό εκλείπουν από τα διεθνή ΜΜΕ, για τους ίδιους τους Έλληνες και κατά τη νέα χρονιά η ζωή αναμένεται να είναι κάπως δύσκολη…»

«Το 2011 παρόμοια οικονομικά προγράμματα οδήγησαν πολλούς σε βίαιες διαδηλώσεις στους δρόμους της Αθήνας. Τότε οι διαδηλωτές γύρω από την πλατεία Συντάγματος άφηναν πίσω τους όχι μόνο συνθήματα στους τοίχους, αλλά και πλαστικά ποτήρια του καφέ και κουτιά από τσιγάρα. Σήμερα πολλοί εξ αυτών δεν μπορούν πλέον καν να πληρώσουν (τον καφέ ή τα τσιγάρα τους). H κατανάλωση στη χώρα κατά τα χρόνια της κρίσης έχει μειωθεί δραστικά, παραπονιούνται οι έμποροι», σημειώνει η SZ σύμφωνα με την DW.

Keywords
Τυχαία Θέματα