Επιτροπή και… κάγκελα στο γήπεδο

17:35 30/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Δημοτικό γήπεδο Σερρών θα επισκεφθεί αύριο η επιτροπή αδειοδότησης γηπέδων.

Μετά την οριστική παραλαβή του νοτίου πετάλου από το Δήμο Σερρών κι ενώ είχαν ολοκληρωθεί εδώ και καιρό τα έργα στεγανοποίησης του, η επιτροπή θα ελέγξει όλες τις εγκαταστάσεις στο Δημοτικό γήπεδο για να προχωρήσει σε αδειοδότηση του (δεν μπορούσε αυτό να γίνει μόνο για το πέταλο). Βέβαια οι αυστηρές νέες προδιαγραφές για να «ανάψει» η επιτροπή το πράσινο φως επέβαλε τη Δημοτική αρχή να κάνει έργα με σημαντικότερο αυτό της ανύψωσης του φράχτη γύρω από

τον αγωνιστικό χώρο.

Από το πρωί τα συνεργεία στο γήπεδο για να τοποθετηθούν τα κάγκελα μπροστά από το νότιο πέταλο

Μάλιστα, η εικόνα από τα κάγκελα μπροστά στις πλαϊνές θύρες στο προηγούμενο παιχνίδι του Πανσερραϊκού προκάλεσε τη, φυσιολογική, δυσαρέσκεια των Σερραίων φιλάθλων που είδαν, ενώ στα γήπεδα της Ευρώπης να αποσύρονται τα κάγκελα, σε άλλα γήπεδα στην Ελλάδα να είναι πολύ πιο χαμηλά, στις Σέρρες να γίνονται ακόμα πιο ψηλά και μάλιστα σε ένα γήπεδο που δεν έγιναν ποτέ επεισόδια με τους αντίπαλους ποδοσφαιριστές να δηλώνουν πολλές φορές έκπληκτοι από το χειροκρότημα των Σερραίων προς αυτούς. Αυτό, το αποδεικνύουν συνεντεύξεις προπονητών και παικτών ομάδων όπως του Ακράτητου μετά το περιβόητο παιχνίδι το 2005 αλλά και αργότερα όταν η ομάδα ανέβηκε στη Σούπερ Λιγκ( δηλώσεις του προπονητή του Πανιωνίου Λίνεν ότι πρώτη φορά στην καριέρα του συνάντησε κάτι τέτοιο). Από σήμερα, κάγκελα υπάρχουν και μπροστά από το νότιο πέταλο και μάλιστα πολύ πιο ψηλά (τρία μέτρα από το έδαφος).

Μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ Μαργαρίτης Χατζημαργαρίτης τόνισε ότι δεν μπορούσε ο Δήμος να κάνει κάτι διαφορετικό, υπογράμμισε όμως ότι η Δημοτική αρχή με έγγραφό της προς το Υπουργείου θα ζητήσει να γίνουν οι προδιαγραφές για αδειοδότηση πιο ελαστικές. Πάντως από το επόμενο παιχνίδι του Πανσερραϊκού οι φίλαθλοι θα παρακολουθούν παιχνίδια και από το ιστορικό πέταλο του γηπέδου.

«Θα παίξει το Σκούταρι»

Όσον αφορά το αίτημα του Πανσερραϊκού να μην αγωνιστεί την προσεχή Κυριακή στο δημοτικό γήπεδο Σερρών η Ελπίδα Σκουτάρεως επισημαίνοντας τον κίνδυνο να καταστραφεί ο χλοοτάπητας ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ Μαργαρίτης Χατζημαργαρίτης απάντησε αρνητικά υπογραμμίζοντας στην ΕΡΤ Σερρών ότι υπάρχει συμφωνία από την αρχή της χρονιάς, ότι δεν είναι δυνατόν να αλλάξει σήμερα η έδρα του αγώνα της Κυριακής και ότι πιστεύει ότι αφού έγιναν δύο παιχνίδια και δεν υπήρξε πρόβλημα δεν θα υπάρξει ούτε τώρα με το παιχνίδι της Ελπίδας Σκουτάρεως.

Keywords
Τυχαία Θέματα