«Συνομιλώντας για τη βία κατά των γυναικών» στην Καλαμαριά

17:03 30/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η βία κατά των γυναικών είναι ένα ευρέως διαδεδομένο φαινόμενο σε όλες τις κοινωνίες, ανεξαρτήτως περιβάλλοντος, κοινωνικής θέσης, μορφωτικού επιπέδου, ηλικίας. Μπορεί να συμβαίνει πίσω από κλειστές πόρτες, σε έναν χώρο προσωπικό, όμως, το πρόβλημα αφορά ολόκληρη την κοινωνία και αποτελεί «δημόσια» και όχι «ιδιωτική» υπόθεση. Για αυτούς τους λόγους, το Κέντρο Πρόληψης «Ελπίδα», σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας & Ισότητας των δύο φύλων του δήμου Καλαμαριάς, διοργανώνει ομάδα, με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κόσμου για αυτό

το θέμα, που συχνά αποσιωπείται και καλεί όσους θέλουν να :

– Ορίσουν το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών και τις μορφές του

– Αναρωτηθούν για τις διαστάσεις που έχει σήμερα

– Γνωρίσουν τους μύθους και τις πραγματικότητες γύρω από αυτό

– Ανακαλύψουν τις αιτίες και τις επιπτώσεις του

– Προσδιορίσουν την κοινωνική διάσταση του φαινομένου, τόσο στην πρόληψη όσο και στην αντιμετώπιση

Το κάλεσμα αφορά ενήλικες που επιθυμούν να αναλάβουν δράση εστιασμένη στην καταπολέμηση της βίας και / ή υφίστανται οποιαδήποτε μορφή βίας ή γνωρίζουν κάποιον που υφίσταται.
Η ομάδα θα ξεκινήσει την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018 και κατά τις ώρες 11.00-13:00 στο Κέντρο Πρόληψης ΕΛΠΙΔΑ, Ησιόδου 10, Καλαμαριά. Περιλαμβάνει 5 δίωρες συναντήσεις, που θα γίνονται μία φορά την εβδομάδα, κάθε Πέμπτη.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή ή να λαμβάνουν πληροφορίες στα τηλέφωνα του Κέντρου πρόληψης ΕΛΠΙΔΑ, 2310.442.044 και 2310.442.043 ή με mail στο [email protected] έως την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017.
Συντονίστριες της ομάδας: Γκιούρκα Γεωργία & Δρακοπούλου Μαριάννα, Ψυχολόγοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα