Επιστροφή στο γραφείο (αλλά οικο…λογικά!)

10:06 6/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Αλλάζοντας μικρές συνήθειες και κάνοντας το χώρο όπου εργαζόμαστε περισσότερο «πράσινο», ο χρόνος εργασίας μας στο γραφείο περνάει ευκολότερα, περισσότερο δημιουργικά και αποδοτικά. Αρκεί να σκεφτούμε οικολογικά!

Εξοπλίζουμε το γραφείο μας με eco αναλώσιμα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές/φωτοτυπικό/εκτυπωτές που φέρουν ecolabel.

Ecolabel στους Η/Υ σημαίνει:

Χρησιμοποιούν λιγότερη ενέργεια.Περιέχουν λιγότερες ουσίες επιβλαβείς για το περιβάλλον.Μπορούν εύκολα να ανακυκλωθούν.Οι φορητοί Η/Υ με ecolabel
χρησιμοποιούν λιγότερο επιβαρυντικές για το περιβάλλον μπαταρίες.Οι Η/Υ που φέρουν ecolabel σχεδιάζονται και κατασκευάζονται έτσι ώστε να επιτρέπουν τη δυνατότητα αλλαγής μεμονωμένων τμημάτων, όπως ο σκληρός δίσκος, η θύρα CD ROM, ο επεξεργαστής κ.ά.

Ecolabel στο φωτοαντιγραφιδκό χαρτί σημαίνει:

Χρήση ειδικών ανακυκλωμένων ινών.Μείωση των αναθυμιάσεων από το θειάφι και το διοξείδιο του άνθρακα κατά τη διαδικασία παραγωγής.Ελάχιστη μόλυνση του νερού.Οι ίνες του χαρτιού προέρχονται από δάση που διαρκώς αναδασώνονται.

Γενικότερα, φροντίζουμε:

Προτιμάμε μικρά μεγέθη ηλεκτρονικών συσκευών.Χρησιμοποιούμε φορητό υπολογιστή που ξοδεύει πολύ λιγότερη ενέργεια.Τυπώνουμε και τις δύο όψεις ενός φύλλου χαρτιού όταν τυπώνουμε στον εκτυπωτή μας.Ανακυκλώνουμε το χρησιμοποιημένο χαρτί και χρησιμοποιούμε ανακυκλωμένο.Ξαναγεμίζουμε τα δοχεία μελάνης του εκτυπωτή μας.Επιλέγουμε τις μορφές οικονομικής εκτύπωσης, για να εξοικονομήσουμε μελάνι.Σβήνουμε τους υπολογιστές, τους εκτυπωτές, τις συσκευές fax, τα φώτα όταν φεύγουμε από το γραφείο. Δεν τα αφήνουμε σε κατάσταση αναμονής.Αντικαθιστούμε τις παλιές οθόνες CRT με οθόνες TFT που εξοικονομούν ενέργεια.Απενεργοποιούμε και τις οθόνες TFT, όταν δεν τις χρησιμοποιούμε.Τα screensavers εξοικονομούν ενέργεια μόνον όταν δεν περιέχουν κίνηση. Αν περιέχουν κίνηση, ξοδεύουν περισσότερη ενέργεια από την απλή χρήση.Απενεργοποιούμε το ρούτερ και το μόντεμ, όταν δεν είμαστε στο διαδίκτυο.

Keywords
Τυχαία Θέματα