Καβάλα: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών

09:43 6/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Εξαρθρώθηκε στην Καβάλα κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών. Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, ηλικίας 53, 43, 38 και 34 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εισαγωγής, διακίνησης, αγοράς, καλλιέργειας, κατοχής ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί όπλων κατά περίπτωση.

Στο πλαίσιο των ερευνών, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και η δράση δώδεκα ακόμη ατόμων, ενός 42χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Βουλγαρίας

και έντεκα Ελλήνων ηλικίας από 30 έως 57 ετών, μεταξύ των οποίων και 2 γυναίκες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών.
Συγκεκριμένα, από την έρευνα των αστυνομικών, προέκυψε ότι τουλάχιστον από τις αρχές του χρόνου δύο από τους δράστες, εισήγαγαν συστηματικά από τη Βουλγαρία στη χώρα μας, ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, τις οποίες προμηθεύονταν από τον Βούλγαρο συνεργό τους και ακολούθως τις διέθεταν σε 53χρονο, με σκοπό την διακίνηση τους σε χρήστες του νομού Καβάλας.
Εξακριβώθηκε επίσης, η δράση 11 ακόμη ατόμων, οι οποίοι προμηθεύονταν ναρκωτικά τα οποία διακινούσαν σε χρήστες των νομών Καβάλας και Θεσσαλονίκης.
Από τις έρευνες εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν συσκευασίες με ηρωίνη,
ακατέργαστη κάνναβη, φαρμακευτικά σκευάσματα, ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, κινητά τηλέφωνα και ποσό 2000 περίπου ευρώ.
Κατασχέθηκε επίσης ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποίησαν οι δράστες κατά τη διάπραξη των αξιόποινων πράξεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα