Επίσκεψη Αλ. Τσίπρα στην Κίνα – Συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία και διμερείς συμφωνίες

08:08 4/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σημαντικές συναντήσεις με τον Κινέζο ομόλογό του, Λι Κεκιάνγκ, και με τον πρόεδρο του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου, Ζανγκ Ντετζιάνγκ, θα έχει σήμερα Δευτέρα στην Κίνα ο πρωθυπουργός καθώς αναμένεται να υπογραφούν διμερείς συμφωνίες μεταξύ των κυβερνητικών αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Μιλώντας στο κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει μια γέφυρα ανάμεσα στο Δυτικό

κόσμο και την Κίνα, επισημαίνοντας πως η επίσκεψη του αμέσως μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της συμφωνίας για την COSCO, μπορεί να δώσει δυνατότητα ανάπτυξης πολυ-επίπεδων συνεργασιών ανάμεσα στις δύο χώρες.

Την Κυριακή, o κ. Τσίπρας είχε συναντήσεις με κορυφαίους οικονομικούς παράγοντες του χρηματό-οικονομικού και τεχνολογικού κινεζικού τομέα. Κατά την επίσκεψή του στην έδρα του κινεζικού τεχνολογικού κολοσσού Huawei στο Πεκίνο, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι νέες τεχνολογίες είναι αναπτυξιακό εργαλείο και πρότεινε τη δημιουργία τεχνολογικού πάρκου στην Αθήνα σε συνεργασία με την Huawei.

Την Τρίτη, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου, θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο των Ηρώων του Λαού στην Πλατεία Τιέν Αν Μεν και θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Κίνας, Σι Γινπίνγκ.

Την Τετάρτη ο κ. Τσίπρας θα βρίσκεται στη Σαγκάη όπου θα έχει σειρά συναντήσεων με επιχειρηματίες, μεταξύ των οποίων τον πρόεδρο της Cosco, τον πρόεδρο της εταιρίας ηλεκτρονικού λιανικού εμπορίου Alibaba, τον πρόεδρο της τεχνολογικής εταιρείας ΖΤΕ και της επενδυτικής εταιρίας Fosun. Θα έχει επίσης συνάντηση με το δήμαρχο της Σαγκάης, Γιανγκ Ξιόνγκ.

Ο Αλέξης Τσίπρας, μαζί με την ελληνική αποστολή, θα αναχωρήσει για την Αθήνα το απόγευμα της Τετάρτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα