Βόλος: Γαστρονομικές απολαύσεις στη Μαγνησία με τον Βασίλη Καλλίδη

07:10 4/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Βασίλης Καλλίδης με μια ομάδα καλεσμένων δημοσιογράφων γεύσης και ταξιδιού,14 άτομα, θα επισκεφθεί την περιοχή μας το τετραήμερο 7 , 8 , 9 και 10 Ιουλίου 2016. Η επίσκεψή τους εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων της Μαγνήτων Κιβωτός για την ποιοτική αναβάθμιση και τον εμπλουτισμό των τουριστικών υπηρεσιών και προϊόντων της περιοχής.

Όλες οι δράσεις εντάσσονται στην συνεχή προσπάθειας για την προώθηση και τη διαρκή βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της Μαγνησίας.

Ο «Πολιτισμός των Γεύσεων» επελέγη έναντι άλλων εναλλακτικών δράσεων κυρίως διότι το προϊόν, καλό Μαγνησιώτικο φαγητό

και κρασί, υπάρχει. Κατά συνέπεια στη διαμόρφωση του τελικού προγράμματος δεν απαιτούνται μεγάλες επενδύσεις σε εγκαταστάσεις και πάγια, αλλά σχετικά μικρές επενδύσεις σε ενέργειες μάρκετινγκ.

Αν συστηματικά γίνει προσέγγιση της σύνδεσης των γεύσεων , του πολιτισμού και τουρισμού και ενταχθεί σε ένα συνολικό σχεδιασμό μάρκετινγκ, αποκτάται ένα σαφές συγκριτικό πλεονέκτημα και μια σημαντική πηγή πόρων για τις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις και τελικά για την οικονομία του τόπου.

Η όλη αυτή δραστηριότητα, επιχειρεί να ευαισθητοποιήσει και την πολιτική ηγεσία του τουρισμού στη δρομολόγηση των αναγκαίων δράσεων. Με ιδέες και πληροφορίες, προτρέπει τους επιχειρηματίες που διαμορφώνουν τη γαστρονομική προσφορά -από τους ξενοδόχους και τους εστιάτορες, μέχρι τους οινοποιούς και τους εμπόρους-σε άμεση βελτίωση.

Αναλυτικά στοιχεία για την σύλληψη της ιδέας , τους στόχους του και τις προοπτικές της αναπτυξιακής αυτής δράσης θα αναλύσουν, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού και Πρόεδρος του Δ.Σ.

Keywords
Τυχαία Θέματα