Επιμένει στις καταγγελίες της κατά του Δ. Παπαγγελόπουλου η Γ. Τσατάνη

21:08 25/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, που διερευνά τις καταγγελίες σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου σχετικά με παρεμβάσεις του στην υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου την οποία χειρίστηκε, κατέθεσε για πέμπτη συνεχή φορά η εισαγγελέας Εφετών, Γεωργία Τσατάνη.

Η εισαγγελέας Εφετών επιβεβαίωσε δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά μελών της Επιτροπής Θεσμών, διευκρινίζοντας ότι αφορά

τη συμπεριφορά μόνο δύο μελών της.

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Χαράλαμπος Αθανασίου εξέφρασε την αντίθεσή του για την ενέργεια της αυτή, κάνοντας λόγο για «ατόπημα» και τόνισε ότι θα έπρεπε να αποταθεί στην Επιτροπή Θεσμών αν είχε πρόβλημα.

Κατά τα άλλα, η κ. Τσατάνη επανέλαβε όσα είχε υποστηρίξει και στις προηγούμενες συνεδριάσεις της. Πάντως δεν θέλησε ούτε να σχολιάσει ούτε να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις σε ό,τι ρωτήθηκε επίμονα από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, τονίζοντας ότι «σέβεται τις αποφάσεις της δικαιοσύνης και ότι δεν μπορεί να απαντήσει επί της ουσίας για λόγους δικονομικούς».

Έντονη αντιπαράθεση, ωστόσο, σημειώθηκε ανάμεσα στην πρόεδρο της Επιτροπής και βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τα όσα είχε καταθέσει η κ. Τσατάνη στην προηγούμενη συνεδρίαση, ότι διαθέτει αποδεικτικά στοιχεία για τη συνομιλία της με τον κ. Παπαγγελόπουλο και ότι επιφυλάσσεται να τα καταθέσει στα αρμόδια όργανα.

Οι αντιδράσεις των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησαν όταν η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών, Τασία Χριστοδουλοπούλου κάλεσε την κ. Τσατάνη να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις «εάν έκανε τηλεφωνική παγίδευση αυτής της συνομιλίας».

Ο κ. Βενιζέλος, ζήτησε από την πρόεδρο της Επιτροπής να πει από που προκύπτει η άποψη της, ενώ οι βουλευτές της ΝΔ, Χαράλαμπος Αθανασίου, Μάκης Βορίδης και Κώστας Τζαβάρας αντέδρασαν έντονα, υπογραμμίζοντας ότι «η κ. Τσατάνη δεν είναι κατηγορούμενη είναι σε ακρόαση» .

Η αντιπαράθεση συνεχίστηκε για αρκετή ώρα ακόμα, προκαλώντας την αντίδραση του εκπροσώπου του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη, ο οποίος σημείωσε ότι «αυτή η διαδικασία έτσι όπως γίνεται είναι χειρότερη και από φοιτητική συνέλευση».

πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

φωτογραφία:eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα