Επ’αόριστον η επίσχεση εργασίας στον ΟΑΣΘ

11:31 19/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Εδώ και τρεις ημέρες δεν κυκλοφορούν λεωφορεία του ΟΑΣΘ στους δρόμους της Θεσσαλονίκης καθώς οι εργαζόμενοι στον οργανισμό συνεχίζουν επ’αόριστον την επίσχεση εργασίας τους και έως ότου καταβληθούν τα δεδουλευμένα Ιουλίου και Αυγούστου.

Το Δημόσιο ανέλαβε να προκαταβάλει την επιχορήγηση του Οκτωβρίου και των κοινωνικών αντισταθμισμάτων του Υπουργείου Παιδείας, υπό την αυστηρή προϋπόθεση ότι τα χρήματα θα αποδοθούν απευθείας στους λογαριασμούς των εργαζομένων. Από την πλευρά του ο ΟΑΣΘ κοινοποίησε στο υπουργείο ένα ΙΒΑΝ για τη μισθοδοσία και όχι όλους τους λογαριασμούς των εργαζομένων, τονίζοντας πως οτιδήποτε άλλο δεν είναι σύννομο.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην αυριανή συνάντηση των εκπροσώπων των εργαζομένων με τον Υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη στην Αθήνα, ενώ το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΣΘ εξετάζει την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων για την επίσχεση εργασίας.

Την ίδια ώρα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει από τον Υπουργό Μεταφορών να υπάρξει επιστράτευση των απεργών αλλά και να προχωρήσει στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων.

Τα μόνα οχήματα του ΟΑΣΘ που κινούνται είναι αυτά για την εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρίες.

Χριστίνα Συμεωνίδου, Λία Χριστάρα, Φρόσω Βαρβάρα, Άννα Ομηρίδου

Keywords
Αναζητήσεις
χριστινα συμεωνιδου δημοσιογραφος
Τυχαία Θέματα