Ενωση Γονέων: Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης

20:02 24/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Παράσταση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου στις 2.00μμ στην Περιφερειακή Διεύθυνση εκπαίδευσης Θεσσαλίας θα πραγματοποιήσει η Ενωση Γονέων Λάρισας, ημέρα που κινητοποιούνται πανελλαδικά με αποφάσεις τους δεκάδες ενώσεις και σύλλογοι γονέων.

Αυτό αποφασίστηκε στη σημερινή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Λάρισας, ενώ για τις επόμενες μέρες θα επιδιωχθεί συνάντηση και με τους διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και με το δήμαρχο Λαρισαίων προκειμένου να τεθούν επί τάπητος όλα τα προβλήματα της εκπαίδευσης.
Οπως

αναφέρθηκε στο πλαίσιο της συνέλευσης “ενάμιση μήνα μετά την έναρξη των σχολείων, και παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης περί «κανονικότητας» η πραγματικότητα είναι «μια από τα ίδια» και ακόμα χειρότερα:
η «παγίωση» για 25αρια τμήματα στα Δημοτικά σχολεία και 27αρια στα Γυμνάσια και Λύκεια έχει οδηγήσει σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις πολλών τμημάτων και σε υποβάθμιση πολλών σχολείων (7ο Γυμνάσιο Λάρισας, 10ο ΓΕΛ Λάρισας, Γυμνάσιο Αμπελώνα).

· οι καταργήσεις ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ έχουν οδηγήσει σε απίστευτη ταλαιπωρία γονείς και μαθητές. Ότι ανακοινώθηκε η επαναλειτουργία ορισμένων «ολιγομελών» δείχνει ότι οι αγώνες μπορούν να έχουν ορισμένα αποτελέσματα. Παρόλα αυτά ο πρέπει να συνεχιστεί ο κοινός αγώνας για να μην κλείσει κανένα τμήμα ΕΠΑΛ να μην αναγκαστεί κανένα παιδί αλλάξει ειδικότητα
· κανονικότητα είναι πλέον οι «περιπλανώμενοι» καθηγητές από σχολείο σε σχολείο χωρίς την αναγκαία παιδαγωγική σταθερότητα της σχέσης με τους μαθητές. η 2η και 3η ανάθεση νομιμοποιείται και διευρύνεται.
· υπάρχουν κενά εκπαιδευτικών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, (στην α/θμια είναι 24 γενικής παιδείας,
· τα παιδιά που έχουν ανάγκη παράλληλης στήριξης την έχουν πλημμελώς ή και καθόλου ή οι γονείς αναγκάζονται να πληρώνουν, (λείπουν 36 εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής στην α/θμια)
· τα ξενόγλωσσα βιβλία στο λύκειο τα πληρώνουν ακόμη οι γονείς. Στα περισσότερα τμήματα των ΕΠΑΛ δεν έχουν δοθεί βιβλία
· υπάρχουν παιδιά με διάφορες παθήσεις που χρήζουν φροντίδας από ειδική νοσηλεύτρια μέσα στο σχολείο και αυτό βέβαια είναι όνειρο θερινής νυκτός για αρκετές περιπτώσεις.
· και ο κατάλογος των προβλημάτων δεν έχει τελειωμό”.

Keywords
Τυχαία Θέματα