Ενώνει η 2η Θρακο-Μακεδονική «Synergia»

09:22 19/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Δυναμικό παρόν θα δώσουν οι παραγωγοί και οι επαγγελματίες της Ροδόπης στην 2η Θρακο-Μακεδονική “Synergia” που ανοίγει τις πύλες της αύριο στην Αλεξανδρούπολη.
Πρόκειται για μια προσπάθεια ενδοπεριφερειακής προώθησης τοπικών προϊόντων του διατροφικού τομέα, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Δημήτρης Πέτροβιτς

«Περισσότεροι από 100 παραγωγοί και μεταποιητικές επιχειρήσεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, παρουσιάζουν στο Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου

THRAKI PALACE τα προϊόντα τους, από τις 9:00 έως τις 21:00, σε επιχειρηματίες καφέ – εστίασης και ξενοδόχους, με ένα στόχο: τη συνέργεια (“Synergia”) των παραγωγών του διατροφικού τομέα, των μεταποιημένων προϊόντων, με τον τομέα των υπηρεσιών (ξενοδοχεία, εστίαση, αναψυχή), ώστε να αναδειχθούν τα τοπικά προϊόντα, οι ιδιαίτερες γεύσεις και να εμφανίζονται διακριτά στην επαγγελματική κουζίνα της περιοχής, κατά την τουριστική περίοδο κι όχι μόνο.» δηλώνει ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.

Εκτός από την συμμετοχή θα γίνει μια ερευνητική προσπάθεια από την πλευρά του Σωματείου Ζυθεστιατόρων Ροδόπης για το κατά πόσο τα τοπικά προϊόντα, οι τοπικές συνταγές, οι γεύσεις και τα πιάτα της περιοχής μπορούν να έχουν θέση στα ξενοδοχεία της περιοχής; Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών, Επαγγελματικών και Εμπορικών Σωματείων Νομού Ροδόπης κ. Ανέστη Βαφειάδη μ’ αυτόν τον τρόπο θα ενισχυθούν οι τοπικές επιχειρήσεις, αλλά θα δημιουργηθεί κι ένα πρόσθετο εμπορικό προϊόν στην περιοχή. «Ο κόσμος καταλαβαίνει πως αγοράζοντας τοπικά προϊόντα από μια επιχείρηση, ουσιαστικά ενισχύεις τον τόπο σου, την οικογένεια σου και στοχεύεις στην μείωση της ανεργίας της περιοχής » δηλώνει ο κος Βαφειάδης σημειώνοντας ότι όλες οι δράσεις της Ομοσπονδίας στοχεύουν στην ενίσχυση των επιχειρήσεων της περιοχής. «Αυτό είναι το στοίχημα μας, έτσι θα πετύχουμε την ανάπτυξη του τόπου μας, την ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας.»

Επόμενες κινήσεις από την πλευρά της Ομοσπονδίας η συμμετοχή στην AXPO Αλεξανδρούπολης, τέλη Ιουνίου, αλλά και η προώθηση των τοπικών προϊόντων στα «Αλικαρνάσια» της Κρήτης στις 7 και 8 Ιουλίου. Ακόμη και τα νέα προγράμματα Interreg προς αυτή την κατεύθυνση θα είναι στραμμένα. Έτσι, σε συνεργασία με τη Νότιο Βουλγαρία, δρομολογείται η δημιουργία ενός ενιαίου κύκλου, ενός ενιαίου κλάδου τοπικών προϊόντων.
Φώτο:Ανέστης Βαφειάδης Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

The post Ενώνει η 2η Θρακο-Μακεδονική «Synergia» appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα