ΕΝΓ: Γιατί ο Υπουργός εξευτελίζει τους γιατρούς;

18:54 7/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει τον Υπουργό Υγείας ότι απαξιώνει και εξευτελίζει τους γιατρούς του ΕΣΥ στο σύνολο τους εξέδωσε η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Κέρκυρας, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος της Ένωσης Χρυσόστομος Μπούκας.
Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι όταν ο ίδιος ο Υπουργός απλώς κάνει τη διαπίστωση πως το 80% των γιατρών του ΕΣΥ χρηματίζονται χωρίς να ανακοινώνει μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος, το κάνει γιατί «τους θέλει ξεδοντιασμένους μπροστά στην κοινωνία, ώστε κάθε αντίδρασή τους να μην έχει την ανάλογη κοινωνική βαρύτητα».


Το κείμενο της ανακοίνωσης

αναφέρει:
Είναι αλήθεια ότι οι μεταρρυθμίσεις που εξαγγέλλονται κεντρικά, φθάνουν στην περιφέρεια με κάποια καθυστέρηση.
Είπε ο Υπουργός ότι οι γιατροί του δημόσιου συστήματος υγείας, σχεδόν στην ολότητά τους (80%) παίρνουν φακελάκι για να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς τους.
Ο εκάστοτε Υπουργός δεν είναι απλός θεατής. Εάν θεωρούσε ότι το φακελάκι ήταν παράνομο, θα έκανε το κάθε τι, αν όχι να το εξαλείψει, τουλάχιστον να το μειώσει στον ελάχιστο βαθμό.
Προφανώς με τη διαπίστωσή του, αφήνει πορτοπαράθυρα ανοιχτά στους γιατρούς να χρηματίζονται.
Λαμβάνοντας υπόψη τη νέα αυτή μεταρρύθμιση στο ΕΣΥ, το αμέσως προσεχές διάστημα θα δημοσιοποιήσουμε και θα αναρτήσουμε τιμοκατάλογο φακελακίου.
Αντιλαμβανόμαστε την οικονομική στενότητα των συμπολιτών μας.
Για το λόγο αυτό θα κάνουμε διευκολύνσεις. Εκπτώσεις, αποπληρωμή με άτοκες μηνιαίες δόσεις, υπαγωγή στο Νόμο Κατσέλη και ό,τι άλλο προβλέπεται.
Αλλά, για τους κακοπληρωτές των φακελακίων, θα κινούμαστε δικαστικά με πλειστηριασμό κατοικιών.
Όλα και όλα. Νοσοκομειακοί γιατροί είμαστε.
Τι έχουν να δουν ακόμη τα ματάκια μας. Τι έχουν ακόμη να ακούσουν τα αυτάκια μας.
Πάντα σε αυτή τη χώρα θα υπάρχει κάποιος που θα μας φτιάχνει το κέφι μας.
Την ευχή μας. Επιτελεί κοινωνικό λειτούργημα. Λίγο το έχεις να σκάει το χειλάκι μας;
Αλλά, μη ξεγελιέστε. Είμαστε μεγάλα παιδιά με γνώση και εμπειρία. Διαβάζουμε και πίσω από τις λέξεις.
Όταν ένας Υπουργός απαξιώνει και εξευτελίζει τους γιατρούς του ΕΣΥ στο σύνολό τους, προσοχή, κάτι κακό ετοιμάζει. Τους θέλει ξεδοντιασμένους μπροστά στην κοινωνία, ώστε κάθε αντίδρασή τους να μην έχει την ανάλογη κοινωνική βαρύτητα.
Δεν μπορεί. Κάτι κακό ετοιμάζει. Τον περιμένουμε.
(Γνωρίζουμε ότι κάποιοι “σοβαροί” δημοσιογράφοι και η ΥΕΝΕΔ δεν θα μεταδώσουν το μήνυμά μας. Δημοσιολογούν για τον τσακωμό του Βάγγου με την κυρα – Κούλα. Να είναι καλά τα παιδιά. Όλοι κρινόμαστε).

Keywords
Τυχαία Θέματα