Αποχώρησε η ΝΔ από τη συνεδρίαση της Εξεταστικής για την Υγεία

18:29 7/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με αποχώρηση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας από την Επιτροπή που εξετάζει την ύπαρξη σκανδάλων στον χώρο της Υγείας, ολοκληρώθηκε την Τρίτη η συνεδρίαση της Εξεταστικής.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησαν τους συναδέλφους τους, του ΣΥΡΙΖΑ, για απόπειρα τρομοκρατίας και bullying της μάρτυρος. Καταφέρθηκαν μάλιστα και εναντίον του προέδρου της Επιτροπής χαρακτηρίζοντας τον ως τον «χειρότερο πρόεδρο στην ιστορία των Εξεταστικών επιτροπών» και καταλογίζοντας του σκοπιμότητα.

Είχε

προηγηθεί τρομερή ένταση λόγω της αρχικής αρνήσεως της μάρτυρος να απαντήσει στις ερωτήσεις των μελών της Εξεταστικής.

Στην Επιτροπή είχε κληθεί για να καταθέσει η υπεύθυνη Οικονομικής Διαχείρισης του ΚΕΕΛΠΝΟ, κα. Αικατερίνη Πολύζου. Η κα. Πολύζου είχε επικαλεστεί το δικαίωμα στην σιωπή αλλά μετά από τις επανειλημμένες επισημάνσεις ότι μια τέτοια στάση (χωρίς να είναι κατηγορούμενη ή ύποπτη) την φέρνει αντιμέτωπη με πιθανά αδικήματα, επείσθη να απαντήσει στα ερωτήματα που της τέθηκαν.

Εν τω μεταξύ, ο πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόδωρος Παπαδημητρίου αρνήθηκε για δεύτερη φορά να καταθέσει στην Εξεταστική, αυτή τη φορά επικαλούμενος λόγους υγείας (την προηγούμενη είχε επικαλεστεί την ιδιότητα του κατηγορουμένου). Η Εξεταστική αποφάσισε να του παρέχει διορία δύο ημερών για να αποδείξει ότι πάσχει από ασθένεια που τον εμποδίζει να καταθέσει. Σε αντίθετη περίπτωση θα αποφασιστεί η βίαιη προσαγωγή του.

Ρεπορτάζ: Ν. Τσιμπίδας

Keywords
Τυχαία Θέματα