Ενεργοί στις δράσεις αλληλέγγυοι στην κοινωνία

12:40 16/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Έκκληση μέσω της ΕΡΤ Λάρισας απηύθυναν οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας και ειδικότερα η κα Εύη Καλούδη και ο κ. Γιάννης Νταλώσης σε μαθητές και γονείς να μην πετάξουν τα βιβλία τους η τα βοηθήματα τους στους κάδους ανακύκλωσης, αλλα να τα προσφέρουν στη «Στέγη Αλληλεγγύης» των Ενεργών Πολιτών Λάρισας, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Παναγούλη και Μανδηλαρά μέχρι και αύριο Παρασκευή 17 Ιουνίου, καθημερινά από τις 10 το πρωί με 1 το μεσημέρι και το

απόγευμα από τις 6 μέχρι τις 9 το βράδυ.


«Είναι κρίμα να πετάμε βιβλία η βοηθήματα που θα τα δώσουμε σε μαθητές που τα έχουν ανάγκη και αδυνατούν οικονομικά οι οικογένειες τους να τους παρέχουν αυτή τη βοήθεια. Όπως, γνωρίζεται φέτος στο κοινωνικό φροντιστήριο είχαμε 60 μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου, τα οποία βοηθήθηκαν σημαντικά, σύμφωνα με τα δικά τους λεγόμενα και των οικογενειών τους. Βέβαια σημαντική ήταν η βοήθεια των εθελοντών καθηγητών που ξεπέρασαν τους είκοσι. Ελπίζουμε και του χρόνου να κάνουμε το ίδιο»

Τόσο η κα Καλούδη όσο και ο κ. Νταλώσης αναφέρθηκαν και στην λειτουργία της ανταλλακτικής βιβλιοθήκης, που επίσης λειτουργεί στη «Στέγη Αλληλεγγύης» των Ενεργών Πολιτών Λάρισας, τονίζοντας, ότι «συγκεντρώνονται βιβλία ποικίλου περιεχόμενου, από λογοτεχνικά, μέχρι ιστορικά και επιστημονικά, για παιδιά και ενήλικες, τα οποία μπορούν να ανταλλαχθούν με άλλα. Μπορεί κάθε πολίτης να προσφέρει ένα βιβλίο που έχει διαβάσει και να πάρει κάποιο άλλο. Όλοι μπορούν να συνεισφέρουν στη βιβλιοθήκη και να κάνουν και δική τους υπόθεση την ενίσχυσή της, στηρίζοντας έτσι ένα εγχείρημα που θα ωφελήσει τόσο στη διάδοση της γνώσης, όσο και στην ψυχαγωγία».

Οι δράσεις των Ενεργών Πολιτών εκτείνονται σε πολλά πεδία ενδιαφέροντος της κοινωνικής μας ζωής, τα οποία διαρκώς διευρύνονται, ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν και τις ιδέες για δράσεις των εθελοντών μας!

Keywords
Τυχαία Θέματα