Ορεστιάδα: Αποφασισμένες να εντείνουν τον αγώνα τους οι σχολικές καθαρίστριες. Προειδοποιούν για τον Σεπτέμβριο

12:40 16/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Αποφασισμένες να διεκδικήσουν την εξασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και αξιοπρεπείς αμοιβές αλλά και της έγκαιρης καταβολής τους, εμφανίζονται οι σχολικές καθαρίστριες, προαναγγέλλοντας «θερμό καλοκαίρι» από άποψη κινητοποιήσεων του κλάδου τους.
Το πρωϊ, στο πλαίσιο πανελλαδικής τους δράσης, συναντήθηκαν με τη δημοτική αρχή και παρέδωσαν το ψήφισμά τους, με στόχο να ασκηθεί πίεση προς τα αρμόδια υπουργεία και από την τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε να αποκατασταθεί και η άδικη, όπως τη χαρακτηρίζουν, μείωση της τάξης του 10% στις μηνιαίες αποδοχές τους, αρχής γενομένης από την έναρξη

της σχολικής χρονιάς 2015-2016. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στις αμοιβές τους δεν περιλαμβάνονται οι κοινόχρηστοι χώροι που καθαρίζουν παρά μόνο οι αίθουσες διδασκαλίας. «Ζητάμε αυτά που δικαιούμαστε όπως όλοι οι εργαζόμενοι και να πληρωνόμαστε χωρίς καθυστέρηση» είπαν στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν η πρόεδρος και η γραμματέας του Σωματείου Σχολικών Καθαριστριών Ορεστιάδας και Περιφέρειας, Ειρήνη Κατίρη και Αθηνά Παλίδου, αντίστοιχα. «Ο αγώνας θα ενταθεί. Ως γονείς και εκπαιδευτικοί πρέπει να αναλογιστούμε την ώρα που απαιτούμε καθαρά σχολεία για τα παιδιά μας, ότι οι καθαρίστριες κάνουν να πληρωθούν 6 και 7 μήνες τα 140 έως 300 ευρώ που είναι ο μισθός τους. Ελπίζουμε να βρεθεί λύση ώστε να ξεκινήσει η σχολική χρονιά τον Σεπτέμβριο ομαλά» είπε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Πέτρος Χασανίδης.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Ρεπορτάζ-Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα