Ένας μήνας γεμάτος δράσεις στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας

12:48 6/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μαθητές όλων των ηλικιών αλλά και εκπαιδευτικοί επισκέφτηκαν τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας ‘Κωνσταντίνος Κούμας’ τον Νοέμβριο.

Σε συνεργασία με τη Σχολική Σύμβουλο 11ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής Δρ. Αρτέμιδα Παπαδημητρίου διοργανώθηκε επιμορφωτική ημερίδα με εισηγήτρια την Κολιπέτρη Ζωή, Δρ. Παιδαγωγικών Επιστημών και θέμα «Μαθηματική ποιότητα και διδακτικές πρακτικές στο νηπιαγωγείο: η διδασκαλία των μετρικών εννοιών».

Στην ημερίδα συμμετείχαν 55 εκπαιδευτικοί προσχολικής αγωγής που ενημερώθηκαν και αντάλλαξαν καλές πρακτικές για

το πώς μπορούν να οργανώσουν ποιοτικά τη μαθησιακή διαδικασία ώστε να αναπτυχθεί η μαθηματική σκέψη των παιδιών.

Επίσης, μαθητές και μαθήτριες του 38ου. 41ου 18ου, 9ου και 44ου Νηπιαγωγείου Λάρισας, του 25ου, του 33ου Δημοτικού σχολείου Λάρισας, του Εσπερινού Λυκείου Λάρισας, και του φροντιστηρίου ¨Πρότυπο΄΄ συμμετείχαν σε οργανωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα με εμψυχώτριες την υπεύθυνη της βιβλιοθήκης Χρυσούλα Χατζηαβραάμ και την εκπαιδευτικό Βάια Γκουντουβά κι έζησαν μια διαφορετική εμπειρία ανάγνωσης.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Βιβλιοθήκης συνεχίζονται και τον Δεκέμβριο με οργανωμένες επισκέψεις σχολείων και συμμετοχή των μαθητών σε βιωματικές δράσεις με στόχο την καλλιέργεια φιλαναγνωσίας και την εξοικείωση με τον χώρο και τις υπηρεσίες της Βιβλιοθήκης.
Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση της Βιβλιοθήκης 28ης Οκτωβρίου 9 και στο τηλέφωνο 2410531973.

Keywords
Τυχαία Θέματα