Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

ΕΛΛAΔΑ

Εκδηλώσεις μνήμης και συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα σε όλη την Ελλάδα, με αφορμή τη συμπλήρωση οκτώ χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Στην Αθήνα μαθητές και μαθητικές οργανώσεις καθώς και φοιτητικοί σύλλογοι καλούν σε συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια. Επίσης, συλλογικότητες από τον ντιεξουσιαστικό χώρο αλλά και οργανώσεις της αριστεράς καλούν σε διαδηλώσεις

στις 5 και στις 6 το απόγευμα, αντίστοιχα, με αφετηρία τα Προπύλαια. Επιπλέον, συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 9 το βράδυ στον τόπο όπου έπεσε νεκρός ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, στα Εξάρχεια.

Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας θα κλείσουν σήμερα οι σταθμοί του μετρό "ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ" και "ΣΥΝΤΑΓΜΑ" λόγω των εκδηλώσεων για την επέτειο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου. Συγκεκριμένα, στις 3 μετά το μεσημέρι θα κλείσει ο σταθμός " ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ" και στις 4.30 το απόγευμα ο σταθμός "ΣΥΝΤΑΓΜΑ". Οι συρμοί θα διέρχονται κανονικά αλλά δεν θα πραγματοποιούν στάσεις. Οι σταθμοί θα ανοίξουν κατόπιν εντολής της ΕΛΑΣ.

Στα Χανιά στις 6.00 το απόγευμα στην πλατεία της δημοτικής αγοράς, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση που οργανώνουν φοιτητικοί σύλλογοι φορείς και συλλογικότητες της πόλης. «Οκτώ χρόνια μετά τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου κρατούμε ζωντανό το νόημα του ξεσηκωμού της νεολαίας το 2008» αναφέρουν, μεταξύ αλλων, σε ανακοίνωση τους οι διοργανωτές της συγκέντρωσης. Παράλληλα, σε κατάληψη πέντε σχολικών μονάδων της πόλης προχώρησαν σήμερα μαθητές της πόληςμε αφορμή τη συμπλήρωση 8 χρόνων από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου. Tα σχολεία που βρίσκονται υπό κατάληψη είναι το 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου, το 5ο Γυμνάσιο Χανίων, το 1ο ΕΠΑΛ Χανίων, το ΕΠΑΛ και το Γενικό Λύκειο Ελ. Βενιζέλου.

Τέλος, εκδηλώσεις μνήμης και πορείες έχουν προγραμματιστεί από μαθητές, φοιτητές, συλλογικότητες και οργανώσεις της αριστεράς και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας: Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλο, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ρόδο, Καλαμάτα και Καβάλα.

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλοςεκδηλώσειςεκδηλώσεις μνήμηςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα