Ένα τραγούδι διαμαρτυρίας για τον Τραμπ από τον Μπρους Σπρίνγκστιν

15:05 20/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Μην μου λες ψέμα και το πουλήσεις ως γεγονός, έχω περάσει από αυτό τον δρόμο νωρίτερα και δεν θα ξαναγυρίσω. Μην μου καυχιέσαι ότι δεν διάβασες ποτέ ένα βιβλίο. Δεν εμπιστεύομαι ποτέ έναν απατεώνα», αυτοί είναι μερικοί από τους στίχους του νέου τραγουδιού του Ρόκερ Μπρους Σπρίνγκστιν, ο οποίος στη συνεργασία του με τον μουσικό από το Πίτσμπουργκ Τζο Γκρασέκι τραγουδά τη νέα μελωδία, μια διαμαρτυρία ενάντια στον Ντόναλντ Τραμπ και στο όραμά του, να κάνει την Αμερική ξανά «μεγάλη».

Ο

Σπρίνγκστιν έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν με τον Γκρασέκι και ο δίσκος τους μόλις κυκλοφόρησε. Ο τίτλος του επίμαχου τραγουδιού είναι «That’ s What Makes Us Great» («Αυτό που μας κάνει μεγάλους») και αποτελεί λογοπαίγνιο σε σχέση με τις… υποσχέσεις του Τραμπ περί «μεγάλης» Αμερικής.

«Η αγάπη μπορεί να σταματήσει το μίσος. Ξέρω ότι είναι αλήθεια. Αυτό είναι που μας κάνει μεγάλους», λέει το ρεφρεν του τραγουδιού.

Πέρυσι, στις Αμερικάνικες εκλογές, ο 67χρονος αμερικανός μουσικός, γνωστός για τις δημοκρατικές του πεποιθήσεις είχε στηρίξει τη Χίλαρι Κλίντον.

Το 2004, ο Σπρίνκστιν είχε υποστηρίξει τον Τζον Κέρι κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του τελευταίου για τις προεδρικές εκλογές, στις οποίες επικράτησε τελικά ο Τζορτζ Μπους ο νεότερος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα