Ένα Ρομπότ φτιάχνει τον καφέ μας

17:31 2/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένα σύστημα συνεργασίας, μεταξύ ανθρώπων και ρομπότ, οδήγησε στη δημιουργία ενός ρομπότ-καφετζή, που θα μπορούσε αρχικά να βρει κανείς στο «Cafe X», του Χονγκ Κονγκ και τώρα είναι επίσης διαθέσιμο και στο Σαν Φρανσίσκο.

Η καινοτομία για την παρασκευή του ιδανικού καφέ, με τα σωστά υλικά, στις σωστές δοσολογίες έδωσε την ιδέα για την επινόηση ενός ρομπότ-καφετζή, που σχεδιάστηκε από τον Henry Hu.

«Ξοδεύουμε

άπειρες ώρες δουλεύοντας στενά με τους εταίρους μας που είναι υπεύθυνοι για το καβούρδισμα των κόκκων του καφέ. Για να εξασφαλίσουμε τα καλύτερα υλικά, να ρυθμίσουμε τα μηχανήματά μας και να ορίσουμε προδιαγραφές για τα ροφήματα» αναφέρουν, στον ιστότοπο του Designboom, οι υπεύθυνοι του «Cafe X». «Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι κάθε καφές σερβίρεται για να ικανοποιήσει τις προτιμήσεις του πελάτη, σύμφωνα με το καβούρδισμα», εξηγούν.

Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να παραγγείλουν τον καφέ τους μέσω μιας εφαρμογής ή στο iPad που είναι τοποθετημένο στη βιτρίνα. Διαλέγουν ανάμεσα στα τρία διαφορετικά είδη καφέ, επιλέγουν αν θέλουν γάλα, καραμέλα ή κάτι άλλο, και πληρώνουν. Από τη στιγμή που η παραγγελία γίνει αποδεκτή, το ρομπότ-καφετζής ετοιμάζει τον καφέ και τον παραδίδει σε 20 δευτερόλεπτα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Designboom

Φωτογραφία: Designboom

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρομπότ,robot