Εμβολιασμός των προσφυγόπουλων από το ΚΕΕΛΠΝΟ

09:17 24/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ποικίλες αντιδράσεις προκαλεί στην τοπική κοινωνία η εμφάνιση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Ηπατίτιδας Α΄ σε παιδιά που διαβιούν στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων στον χώρο του πρώην Στρατοπέδου “Πετροπουλάκη”. Μετά τις αντιδράσεις του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού με ανακοίνωσή του ο Δήμος Ζηρού ζητά την άμεση μετεγκατάσταση των προσφύγων και τη λήψη μέτρων προστασίας της δημόσια υγείας σημειώνοντας ότι η εμφάνιση

κρουσμάτων από την πρώτη κιόλας μέρα λειτουργίας του προγράμματος εκπαίδευσης των παιδιών των προσφύγων σε Σχολεία της Φιλιππιάδας, φανερώνει ότι υπήρξαν κενά στη διασφάλιση των συνθηκών υγιεινής και τον προληπτικό έλεγχο.

Τέλος, Ο Δήμος Ζηρού ενημερώνει ότι ήδη προχώρησε σε απολυμάνσεις των Σχολείων της Φιλιππιάδας, ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η λειτουργία τους και συνιστά στους δημότες ψυχραιμία. Στο μεταξύ και λόγω των πληροφοριών ότι ακόμη ένα προσφυγόπουλο με παρεμφερή συμπτώματα νοσηλεύεται και υπόκειται σε εργαστηριακές εξετάσεις στο Νοσοκομείο Άρτας, ήδη κινούνται οι διαδικασίες για τον άμεσο εμβολιασμό όλων των παιδιών των προσφύγων. Σήμερα ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας θα επισκεφτεί το Κέντρο Προσφύγων προκειμένου με τη συνεργασία του ΚΕΕΛΠΝΟ να ξεκινήσει ο καθολικός εμβολιασμός.

Keywords
Τυχαία Θέματα