Κομοτηνή: ΕΡΤ Δελτίο Ειδήσεων 24-11-2016

08:25 24/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Κυβέρνηση-Πολιτική
Περιοδεία Τσίπρα σε Ξάνθη-Ροδόπη-Εβρο την Παρασκευή
Τη Θράκη επισκέπτεται αύριο ο πρωθυπουργός της Χώρας, Αλέξης Τσίπρας, όπου θα περιοδεύσει και στις τρεις πρωτεύουσες, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή

και Ξάνθη.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο Πρωθυπουργός θα ξεκινήσει την περιοδεία του από την Αλεξανδρούπολη, όπου και θα αφιχθεί στις 8:00 πμ.
Στη συνέχεια θα επιθεωρήσει τα έργα αναβάθμισης του Λιμανιού καθώς και τα έργα του ΤΑΡ, από όπου στις 10.15και θα αναχωρήσει για τη Φιλύρα Ροδόπης.
Στις 12:00 θα μεταβεί στην Ξάνθη όπου θα επισκεφτεί το Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο και αμέσως μετά το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά».
Μετά την επίσκεψή του στην Ξάνθη, θα επιστρέψει στην πόλη της Κομοτηνής, όπου στις 2 το μεσημερι και θα παραστεί σε σύσκεψη Φορέων της Θράκης στην Περιφέρεια και θα πραγματοποιήσει στις 18 .00 τα Εγκαίνια της Εμπορικής Έκθεσης στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής.
Στις 19:30 θα πραγματοποιήσει κεντρική ομιλία στην Κομοτηνή στο Ξενοδοχείο Arcadia.

Θράκη Δυνατός παίκτης στις παρευξείνιες αγορές και στ Βαλκάνια
Την Θράκη ως Δυνατό παίκτη στην ευρύτερη περιοχή, ως ατμομηχανή για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Χώρας, ως Διαμετακομιστικό και Ενεργειακό κέντρο, έρχεται σηματοδοτήσει με την επίσκεψή του αύριο Παρασκευή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Αυτό τόνισαν με δηλώσεις τους στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο συντονιστής της Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, Γιώργος Χατζήθεοδώρου , αλλά και ο Σύμβουλος σε θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Κοσμάς Παπαχρήστου.
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Χατζηθεοδώρου υπογράμμισε πως ο πρωθυπουργός αναμένεται να κάνει σημαντικές ανακοινώσεις για το αναπτυξιακό μέλλον της Θράκης, έτσι όπως αυτές έχουν αποτυπωθεί κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα, με τις συνεδριάσεις της Διυπουργικής Γραμματείας που θα αφορούν σε νευραλγικούς τομείς της Οικονομίας. Λόγο χάρη, Πρωτογενή Τομέα, Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία, αλλά και σε πιο ειδικά θέματα όπως για την ανέγερση του Μουσικού Σχολείου της Ξάνθης, του Ειδικού Σχολείου και του Μειονοτικού Σχολείου.

Εκθέσεις

Tην Παρασκευή 25 Νοεμβρίου τα εγκαίνια της 24ης έκθεσης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης

Στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής 25 Νοεμβρίου λάβουν χώρα τα εγκαίνια της 24ης Πανελλήνιας Εμπορικής Έκθεσης Ανατολικής Μακεδονίας στην ΒΙ. ΠΕ Κομοτηνής . Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 25 εως της 27 Νοεμβρίου στη ΒΙ. ΠΕ Κομοτηνής.
Βασικοί στόχοι της έκθεσης ΑΜΘ είπε ο κ περιφερειάρχης ΑΜΘ είναι η στήριξη των επιχειρήσεων, η προβολή των τοπικών προιόντων και η αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή.
Αναφερόμενος στην περσινή έκθεση ‘Ανατολική Μακεδονία Θράκη¨ ο κ Πετριτζίκης είπε ότι την επισκέφτηκαν περίπου 12.000 επισκέπτες.
Η φετινή έκθεση πάντως θα έχει 65 περίπτερα και μερικές συμμετοχές από την Βουλγαρία δεν θα έχει συμμετοχές από Τουρκία και θα είναι αφιερωμένη στα ελληνικά ποτά ενώ έχουν προσκληθεί δημοσιογράφοι από Αθήνα και Θεσσαλονίκη για να ξεναγηθούν σε ντόπιες επιχειρήσεις .
Η έκθεση από είναι ανοιχτή από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ.

Παράλληλες εκδηλώσεις Εμπορικής Έκθεσης ΑΜ-Θ

Από την πλευρά της η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Κατερίνα Ιωαννίδου αναφέρθηκε στις παράλληλες εκδηλώσεις οι οποίες θα αφορούν εκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής από το σύλλογο καλλιτεχνών ‘Αθηνίων”.

Ελληνοβουλγαρικο forum με θέμα ‘Σχέσεις Ελλάδος Βουλγαρίας . Ευκαιρίες Εμπόδια” το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι και το απόγευμα στις 6 εκδήλωση με πρωτοβουλία του ΔΠΘ με θέμα τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Το βράδυ του Σαββάτου οι επισκέπτες θα δοκιμάσουν τοπικό τσίπουρο και θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς μαζί με τους χορευτές του μορφωτικού συλλόγου Σαρακατσάνων Θράκης και τον Μορφωτικό σύλλογο ποντίων Κομοτηνής και περιφέρειας ΄Ο Ευξεινος Πόντος”.
Την Κυριακή από τις 11 μέχρι τις 14 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί έκθεση γευσιγνωσίας Μαρωνείτικων παραδοσιακών προϊόντων από τον πολιτιστικό σύλλογο γυναικών “ΙΠΠΑΡΧΙΑ”.

Συνδικαλισμός-Απεργίες

Πανελλαδική απεργία
Με αφορμή την σημερινή 24ωρη Πανελλαδικής Απεργίας της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 συγκέντρωση στο Διοικητήριο (πρ, Νομαρχία Ροδόπης),και παράσταση διαμαρτυρίας προς το Υποκατάστημα του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων απαιτώντας την άμεση ρύθμιση των δανείων, τα οποία, όπως υποστηρίζουν «με τις σημερινές αποδοχές είναι δυσβάσταχτα για την επιβίωσή των υπαλλήλων».
Το Πανεργατικό Μέτωπο θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10.00 το πρωί στο Δημαρχείο Κομοτηνής με κύριο αίτημα «Να αποσυρθεί τώρα το αντιδραστικό σχέδιο νόμου για την «κινητικότητα» και την «αξιολόγηση».

Αυτοδιοίκηση
Εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Κομοτηνής θα πραγματοποιήσει δράση (street action) με τη βοήθεια των εθελοντών του στην Κεντρική Πλατεία Ειρήνης Κομοτηνής, αύριο τις ώρες 12:00 έως 13:30.

Κοινωνία

Στέγη για τους αστέγους
Στην γωνία των οδών Κουντουριώτου και Χαρισίου Βαμβακά βρίσκεται ο χώρος που νοίκιασε η Λέσχη lions και θα λειτουργήσει ως στέγη και θα στεγάσει άστεγους της Κομοτηνής. Η στέγη ενοικιάστηκε για 3 χρόνια και έχει την δυνατότητα φιλοξενίας 10 ατόμων που θα φιλοξενηθούν προσωρινά. Η πρωτοβουλία αυτή είπε η πρόεδρος των lions Κομοτηνής κα Ζωή Κοσμίδου βρήκε υποστήριξη από τον δήμο, την περιφέρεια, την εκκλησία .Παράλληλα η κ Κοσμίδου απηύθυνε έκκληση σε ιδιώτες και εθελοντές να προσφέρουν σε αυτήν την δράση. Στην Κομοτηνή έχουν ανάγκη στέγασης σαράντα περίπου άστεγοι σύμφωνα με έρευνα.

Επιστολή για ίδρυση σχολείου στο Δήμο Κομοτηνής
Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε προς Δήμαρχο Κομοτηνής Γιώργο Πετρίδη και τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και επιτροπή παιδείας του δήμου Κομοτηνής η Κίνηση Πολιτών «Θέλουμε Μειονοτικό Σχολείο». «Ενώ έπρεπε ο δήμος Κομοτηνής να επιδείξει μεγαλύτερη ευαισθησία στα μειονοτικά σχολεία και να ασκήσει πολιτική θετικής διάκρισης , καθώς δεν έχει κατασκευάσει – επισκευάσει ούτε ένα μειονοτικό σχολικό κτίριο από την ημέρα ιδρύσεως του ο Δήμος Κομοτηνής μέχρι σήμερα , πράττει ακριβώς το αντίθετο , ασκώντας πολιτική αρνητικής διάκρισης» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Απάντηση Δήμου Κομοτηνής
Με αφορμή την ανακοίνωση του εκπροσώπου της κίνησης πολιτών «Θέλουμε μειονοτικό σχολείο», ο δήμος Κομοτηνής με ανακοίνωσή του κάνει γνωστό ότι τα κριτήρια κατανομής της επιχορήγησης για τα σχολεία εφαρμόζονται απολύτως ισότιμα και δίκαια από το Δήμο Κομοτηνής, καθώς λαμβάνονται υπόψη ο αριθμός των μονάδων, η έκταση των κτιρίων, ο αριθμός αιθουσών, καθώς και ο αριθμός των μαθητών.

Πολιτισμός

Εκδηλώσεις στην Πολιτιστική Κίνηση

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού -Παιδείας – Αθλητισμού Κομοτηνής, φιλοξενεί το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, στις 9.30 μ.μ. στο στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης τη μουσική παράσταση «Ο κόσμος σε δύο φωνές» με την Ελένη Πέτα και την Fide Köksal. Σε ένα μοναδικό πρόγραμμα με τραγούδια του κόσμου, σε μια παράσταση με πρωταγωνιστή τόσο τις ανεπανάληπτες ερμηνείες, όσο και το συναίσθημα! Η είσοδος είναι 10 ευρώ.

Δείπνο ηλιθίων
Συνεχίζονται οι προβολές ταινιών στην Κινηματογραφική Λέσχη της Πολιτιστικής Κίνησης με την ταινία «ΔΕΙΠΝΟ ΗΛΙΘΙΩΝ» (1998) του Francis Veber την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στις οκτώ και μισή το βράδυ.

Θέατρο από τους Εβρίτες
«Η χαρά της Δουκινιώς» του Μίλτη Παρασκευαϊδη, το μοναδικό αυτό παραδοσιακό χοροθέατρο για τη Θράκη, παρουσιάζεται στο Κεντρικό Αμφιθέατρο της Πανεπιστημιούπολης την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 19:00 από τον Σύλλογο Εβριτών Ν.Ροδόπης.
Το έργο παρουσιάζεται στο κοινό της Κομοτηνής 76 χρόνια μετά την πρώτη παρουσίασή του (1940) και αποτελεί έναν φόρο τιμής στη Θράκη και στις παραδόσεις της.

Βιβλιοπαρουσίαση στην Κομοτηνή
Τα Βιβλιοχαρτοπωλεία ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ και οι Εκδόσεις Ψυχογιός διοργανώνουν την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μένιου Σακελλαρόπουλου «Δεκατρία Κεριά Στο Σκοτάδι». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 20:00, στην Λέσχη Κομοτηναίων (1ος όροφος).
Για το βιβλίο θα μιλήσουν η συγγραφέας Φωτεινή Ναούμ και ο Βασίλης Στοάκης, Team Manager ΑΕ Κομοτηνής. Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίο του.

Αστυνομικό Δελτίο
Χτύπησαν ιδιοκτήτρια πρακτορείου στην Ξάνθη και πήραν 22.000 ευρώ

Είκοσι δύο χιλιάδες ευρώ ήταν η λεία άγνωστων δραστών που χτύπησαν και λήστεψαν συνιδιοκτήτρια πρακτορείου ΟΠΑΠ στην περιοχή της οδού Δημοκρίτου στην Ξάνθη.

Η άτυχη γυναίκα, το βράδυ της Τρίτης και αφού είχε κλείσει το πρακτορείο ΟΠΑΠ που διατηρεί, κατευθύνθηκε στο σπίτι της, όταν δύο άγνωστα άτομα με μηχανή μεγάλου κυβισμού, και φορώντας μάσκες πλήρους προσώπου, την πλησίασαν και τη χτύπησαν, καταφέρνοντας να την αποσπάσουν την τσάντα που κατείχε.

Οι άγνωστοι δράστες εξαφανίστηκαν με μεγάλη ταχύτητα ενώ η Ασφάλεια Ξάνθης ερευνά τις συνθήκες της ληστείας. Η άτυχη γυναίκα, μετά το περιστατικό μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Ξάνθης για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, αλέξης τσίπρας, δειπνο ηλιθιων, τσιπρας, αλεξανδρουπολη, ξανθη, βιπε, συριζα, παπαχρηστου, αμθ, αθηνα, θεσσαλονικη, εκθεση, forum, δπθ, ευξεινος, απεργια, ΑΔΕΔΥ, europe, δραση, lions, σχολεια, θεατρο, team, οπαπ, απεργιες, απεργια οπαπ, απεργια οσε, απεργια υπα, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, απεργια μμε, θεματα πανελληνιων, απεργια ταξι, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, θεμα εκθεσης 2012, απεργια 6 νοεμβρίου, απεργια 8 νοεμβριου, απεργια αδεδυ, σχεδιο αθηνα, αλλαγη ωρας 2013, αξιολογηση, αλέξης τσίπρας, ελενη, βουλγαρια, γυναικα, γωνια, δπθ, θεμα, θρακη, μουσικη, προγραμμα, σημερινη, τραγουδια, ψυχογιος, ωρα, αυξηση, αμθ, ατμομηχανη, αφορμη, βιπε, βιβλιο, βοηθεια, βραδυ, βρισκεται, διαστημα, δυνατοτητα, δημος, δηλωσεις, ευρω, ειπε, εκδοσεις ψυχογιος, εκθεση, εκκλησια, εργα, επρεπε, ερευνα, ερχεται, ευξεινος, ζωη, ιδρυση, εικοσι, ομιλια, εκδοσεις, κερια, κινηση, κτιριο, λεσχη, λυκειο, λογο, μακεδονια, νομαρχια, ξενοδοχειο, οκτω, παρουσιαση, πηγες ενεργειας, ποτα, πρωι, ρυθμιση, σαββατο, συγκεκριμενα, συνεχεια, συγκεντρωση, σπιτι, σχεδιο, τουρκια, τσιπουρο, χαρα, ωρες, αγορες, ασφαλεια, ελληνικα, europe, forum, χωρα, κυριακη, lions, νοσοκομειο, πηγες, team, θεματα
Τυχαία Θέματα