Ελένη Αναστασοπούλου: Ολοήμερα σχολεία στη Θεσσαλία με βάση τις πραγματικές ανάγκες

20:14 1/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την εκτίμηση ότι με τις αλλαγές που εισάγονται φέτος στην εκπαίδευση θα ωφεληθούν περισσότερα παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί εξέφρασε η περιφερειακή δ/ντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Ελένη Αναστασοπούλου, μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας.

«Αυτό που κάνουμε για την επόμενη σχολική χρονιά είναι να καταγράφουμε με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια τις ανάγκες για τη λειτουργία ολοήμερων σχολείων, έτσι ώστε να μην παρατηρηθούν φαινόμενα, όπως έως

τώρα, είτε τελικά μέσα σε δυο μήνες να αδειάζουν τα σχολεία νωρίτερα και να μένουν χωρίς αντικείμενο οι εκπαιδευτικοί, είτε να λειτουργούν ως φυλακτήρια παιδιών. Με τις νέες διατάξεις υπάρχει η δυνατότητα να λειτουργήσουν ως ολοήμερα όλα τα σχολεία στα οποία θα συγκροτείται τμήμα τουλάχιστον 14 μαθητών. Ανεξάρτητα, από τις αρχικές δηλώσεις των γονέων, κάθε μήνα τα στοιχεία θα επικαιροποιούνται και θα γίνονται οι απαραίτητες προσαρμογές.» τόνισε η κα Αναστασοπούλου.
Με τα ΕΑΕΠ, στα οποία το ωράριο έληγε στις 14.00, τα παιδιά παρακολουθούσαν ένα εξαντλητικό 7ωρο. Με τις νέες ρυθμίσεις, το ωράριο τελειώνει στις 13.15, ως τις 14.00 θα γίνεται η σίτιση και τις επόμενες δυο ώρες θα υπάρχει δάσκαλος για να γίνεται η προετοιμασία της επόμενης μέρας, σύμφωνα με την περιφερειακή δ/ντρια:
Keywords
Τυχαία Θέματα