Έλεγχοι στα κινέζικα καταστήματα του Ηρακλείου

11:51 3/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Εντατικοί και στοχευμένοι έλεγχοι ξεκινούν από την ερχόμενη Δευτέρα, σε μεγάλα καταστήματα με κινέζικα καταστήματα του Ηρακλείου, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στην Περιφέρεια Κρήτης. Στόχος των συνεργείων που θα απαρτίζονται από στελέχη της Διεύθυνσης Εμπορίου, του ΙΚΑ, του ΣΔΟΕ και της Αστυνομίας είναι να διερευνηθεί αν οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις

τηρούν την Ελληνική Νομοθεσία, ποια είναι η διαδρομή των κοντέινερ με τα κινέζικα προϊόντα, στο νησί, και πως φτάνουν στα ράφια των καταστημάτων.

Όπως επισημάνθηκε χθες στη σύσκεψη, υπάρχουν πληροφορίες ότι τα προϊόντα ένδυσης που καταφτάνουν στην Κρήτη από την Κίνα είναι κατά πολύ περισσότερα από εκείνα που δηλώνονται επισήμως. Επίσης θα διερευνηθεί εάν υπάρχει φοροδιαφυγή αφού άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι είδη ένδυσης δηλώνονται ως άλλα προϊόντα για να καταβάλλεται χαμηλότερος ΦΠΑ, με αποτέλεσμα ο αθέμιτος ανταγωνισμός να έχει κυριολεκτικά γονατίσει τους εμπόρους του νησιού.

Το παρών στη σύσκεψη έδωσαν ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ.Ευριπίδης Κουκιαδάκης, εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου και των συναρμόδιων υπηρεσιών.

Όπως είπε ο κ. Κουκιαδάκης οι υπηρεσίες της Π.Ε. Ηρακλείου ήδη έχουν ενεργοποιηθεί και μέσα από συνεργασία – συντονισμό επιχειρούν να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο, για να προστατεύσουμε πρώτα απ΄όλα τον καταναλωτή και το υγιές εμπόριο. Όλες οι υπηρεσίες πρόσθεσε ο κ. Κουκιαδάκης έχουν ενεργοποιηθεί και θα κάνουν εντατικά σειρά στοχευμένων ελέγχων. Ο πρόεδρος του εμπορικού Συλλόγου κ.Μανώλης Κουμαντάκης χαρακτήρισε μεγάλη πληγή για το Ηράκλειο και την Κρήτη τα κινέζικα καταστήματα ενώ σε δηλώσεις του έδωσε τα εύσημα στην Αντιπεριφέρεια Ηρακλείου που ξεκινά με τις υπηρεσίες της την μεγάλη προσπάθεια πάταξης της παρανομίας. «Είναι προς τιμή της Αντιπεριφέρειας που ξεκινάει αυτή το συντονισμό αυτής της μεγάλης προσπάθειας, που τις προσεχείς μέρες θα ξεκινήσει συντονισμένα πλέον από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του ελεγκτικού μηχανισμού, να βάλομε μία τάξη , αν γίνεται σε αυτή τη μεγάλη πληγή παραοικονομίας και ανομίας η οποία λέγεται κινέζικα καταστήματα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουμαντάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα