Όχι στην κατάργηση του Υποθηκοφυλακείου Βιάννου

11:46 3/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την πλήρη αντίθεσή του, στην κατάργηση του Υποθηκοφυλακείου Βιάννου και μεταφορά του στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο της προωθούμενης νομοθετικής πρωτοβουλίας του υπουργείου Δικαιοσύνης, εκφράζει το δημοτικού συμβούλιο Βιάννου.

Το θέμα συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Σώματος και σε ψήφισμα που εξέδωσε, ζητεί την άμεση απόσυρση

της σχετικής διάταξης στο, υπό διαβούλευση, νομοσχέδιο ενώ καλεί τους βουλευτές του Ηρακλείου να υποστηρίξουν το αίτημα του δήμου.

Όπως αναφέρεται στο ψήφισμα “η εν λόγω νομοθετική πρωτοβουλία, θα στερήσει την περιοχή μας από την ύπαρξη μιας ακόμη νευραλγικής σημασίας κρατικής υπηρεσίας. Η δυσμενής αυτή εξέλιξη έρχεται σε συνέχεια της κατάργησης και μη αποκατάστασης μέχρι σήμερα του Ειρηνοδικείου Βιάννου, με αποτέλεσμα την καθημερινή ταλαιπωρία εκατοντάδων συμπολιτών μας.
Ο Δήμος μας, αν και έχει χαρακτηριστεί ορεινός και μειονεκτικός, όντας ο μοναδικός στο νομό μας, με δικαίωμα απόλαυσης ιδιαίτερης μεταχείρισης και προνομίων από το κράτος, βάσει νόμου, εντούτοις το μόνο που απολαμβάνει είναι η συνεχής υποβάθμιση και απομάκρυνση και των τελευταίων εναπομεινάντων κρατικών υπηρεσιών. Το γεγονός δε αυτό προκαλεί τεράστια προβλήματα, στους δημότες μας, οι οποίοι θα πρέπει να μετακινούνται στην πρωτεύουσα του νομού, διανύοντας καθημερινά μεγάλες αποστάσεις, σε ένα ορεινό και πεπαλαιωμένο οδικό δίκτυο για την εξυπηρέτησή τους, για θέματα που σήμερα επιλύονται με μια απλή επίσκεψη στο Υποθηκοφυλακείο που βρίσκετε στην έδρα του Δήμου μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα