ΕΚΖ: Τα προβλήματα δεν λύνονται με επικοινωνιακά τεχνάσματα

13:23 5/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Τα εκρηκτικά προβλήματα στο χώρο της υγείας είναι σοβαρά και δεν λύνονται με επικοινωνιακά τεχνάσματα», επισημαίνει το εργατικό κέντρο Ζακύνθου (ΕΚΖ), αναφέροντας, πως, «ενώ η κυβέρνηση συντάσσει το 4ο μνημόνιο, με νέο πετσόκομμα στις συντάξεις και με περαιτέρω διάλυση του ΕΣΥ, με τον δημοσιονομικό κόφτη, αυτή την ώρα, επέλεξε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Π,Πολάκης, να πραγματοποιήσει μια ‘’εμφάνιση εντυπώσεων’’ στο νοσοκομείο Ζακύνθου».

Όπως τονίζει το ΕΚΖ:
«Δεν μπορεί να βγαίνει λάδι

η κυβέρνηση, αφού, φέρει στο ακέραιο την ευθύνη το υπουργείο, η διοίκηση του νοσοκομείου και η 6η ΥΠΕ, για το πολύμηνο κλείσιμο των χειρουργείων και δεν μπορεί να στοχοποιούνται συλλήβδην όλοι οι γιατροί και οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου.
Στη συνάντησή μας με τον αναπληρωτή υπουργό, στο νοσοκομείο στις 22/3 στον απόηχο της μεγάλης γενικής απεργίας της 15/3, ζητήσαμε με έγγραφο υπόμνημα, τα εξής: Να ανοίξουν τα χειρουργεία με ασφάλεια και να δοθεί επιτέλους το πόρισμα των επιστημόνων για το θάνατο της άτυχης Ελένης Αρβανιτάκη. Επίσης, καταγγείλαμε στον υπουργό, ότι στο νοσοκομείο, μια σειρά από επιστημονικά εργαλεία όπως μαστογράφος κ.ά. παραμένουν χρόνια στα κουτιά, ενώ ο μοναδικός αξονικός τομογράφος, χαλάει κάθε 15 μέρες λόγω μεγάλης χρήσης και έλλειψη συντήρησης.
Παράλληλα, καταγγείλαμε την υποχρηματοδότηση του νοσοκομείου, την έλλειψη προσωπικού σε όλους τους τομείς και την έλλειψη αναλώσιμων. Ακόμα, ζητήσαμε την άμεση ενίσχυση στο ΕΚΑΒ με γιατρούς και ασθενοφόρα και να μην εκβιάζονται οι γιατροί του νοσοκομείου να αφήνουν την θέση τους στο νοσοκομείο για μεταφορά ασθενών. Επιπλέον, τονίσαμε, πως η ΜΕΘ, ενώ είναι πλήρως εξοπλισμένη και με 5 κρεβάτια, εντούτοις δεν έχει λειτουργήσει ούτε μία ώρα επειδή δεν κάνουν προσλήψεις προσωπικού».

Το ΕΚΖ απαιτεί:
«Άμεση επαναλειτουργία των χειρουργείων, με την απαιτούμενη ασφάλεια-προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη όλων των κενών στο ΓΝΝ Ζακύνθου-προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την λειτουργία, της ΜΕΘ-επάνδρωση με προσωπικό και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ-να εξοπλιστεί το νοσοκομείο με μαγνητικό τομογράφο-να επανδρωθούν και να λειτουργήσουν τα κέντρα υγείας στο νησί και να δοθεί το πόρισμα για το θάνατο της Ελένης Αρβανιτάκη».

Τέλος, το ΕΚΖ, προσθέτει, πως «μαζί με τα σωματεία του νησιού, τους εργαζόμενους και τους ανέργους, δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε. Θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους εμπόδιο σε αυτή τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική. Έχουμε την δύναμη να αποτρέψουμε αυτά που σχεδιάζουν για εμάς, χωρίς εμάς. Καλούμε τα σωματεία, τον κάθε εργαζόμενο σε κάθε χώρο δουλειάς, να παλέψουν για την επιτυχία της απεργίας της 17η Μάη. Είναι η απάντησή μας στους σχεδιασμούς κυβέρνησης-θεσμών- κεφαλαίου».

Keywords
Τυχαία Θέματα